optmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
25 eylül 2007 de llll.com ile ilgili konu açmışım, o zaman kimse ilgilenmedi.
https://www.r10.net/domain/83971-llll...inliler-2.html
şimdi anlamlı, anlamsız domain konusuna gelince. bizim webden az çok anlayan çoğu arkadaşımızda jenerik domain takıntısı var. fakat hayat öyle garip bir şey ki gavurun daha önce icat ettiği, bizim Turgıt Özal zamanından alışmaya başladığımız birde markalaşma diye hadise var.
hala anlayamadık ki markanın içini dolduran projedir, fikirdir, lansmandır.
dünyada jenerik domain iş yapar diye bir kaide yok, jenerik domain alırım, aranan kelimeden trafik yaratırım, para kazanırım diye düşünenlere biraz daha kendilerini eğitmelerini, kitap okumalarını, tavsiye ederim.
jenerik domainlerin başarısı interneti deve olarak düşünürsek "camel toe"su kadar etmez.
şunu yanlış anlamayın. internetteki tüm sitelerin içindeki oranından bahsetmiyorum, başlarılı sitelerin içindeki orandan bahsediyorum.
markalaşmanın ne olduğunu, mantığını, altyapısını kurup farklı ve tecrübelenmiş fikirlerle iyi işler yapabilirsiniz. dikkat ederseniz yaratıcılıktan hiç bahsetmedim, yaratıcılık biye bir şey yoktur.
konuyu dağıtmayalım, domain name sitenin adıdır. bir kişinin adının abdülmuttalip olması başarılı bir profesör olmasını engellemez.
jenerik domain takıntısı olanlara duyurulur.
ee öyle tabi... sonuçta markalaşmak önemli ama jenerik domainle markalaşmak ve hit almak daha kolay.. yoksa google da , r10 da jenerik değilki