şu anda para etmiyor dediğin domainler kasım'ın ilk haftasında boşta bulunuyordu ve 7 dolara almak mümkündü.
r10'da birkaç defa 8000 tane boşta kaldı, parası olan alsın diye yazdım fakat ilgilenen olmadı.
şimdi baktığımızda duruma göre en az 30 dolardan satılıyor. 5 ayda %500 kar konusu.
domain sektörünü ayakta tutan domainler şu anda 3-4 karakterli domainler. önümüzdeki yıllarda da böyle olacak.
gidip de 1000 tane 4 harf com a 5000 dolar yatırsaydım, şimdi 30.000 dolarım olurdu. tren kaçtı maalesef.
domainlerin neredeyse hepsinin anlamsız olduğuna katılıyorum. para etmeleri ilginç geliyor fakat bizim beğenmediğimi 3-5 dolar kazançlar başka ülkelerde 1 haftalık geçim kaynağı olabiliyor.
şimdi 500 dolara 10 tane 4harf.com alan birinin 3-4 yıl sonra parasını en az üçe katlayacağı kaçınılmaz.
bu da bir yatırım. alıcısı garanti olan bir yatırım.
benim tescil ettirdiğim birkaç taneden bir tanesi şans eseri demir çelik sektöründe önümüzdeki yıllara damgasını vuracak bir teknolojinin kısaltması çıktı. google da fena sonuç vermiyor.
çok anlamsız gelen domainler google da 50.000 üzeri sonuç veriyorsa daha çok para ediyor.