İzmir’e 3’üncü vakıf üniversitesi geliyor

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurduğu ''İzmir Üniversitesi'', eğitime başlamak için gün sayıyor. Önümüzdeki dönemden itibaren öğrenci alınması hedefleniyor

İzmir Özel Fatih Koleji, İzmir Özel Fatih Dersaneleri ile Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurucusu Necdet Doğanata, şimdi de İzmir Üniversitesi’ni kuruyor. Cumhurbaşkanlığı’nın 18 Mayıs’taki onayı ve bunun Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kuruluşun resmiyet kazandığını söyleyen Doğanata, ''İzmir’in üçüncü vakıf üniversitesi, eğitime başlamak için gün sayıyor'' dedi. Doğanata, özetle şu bilgileri verdi:
''Üniversite, Yüksek Öğretim Kurumu’nun vereceği ‘öğretime başlama izni’yle faaliyete geçecek. Fatih Dersaneleri’nin bulunduğu bloklarda eğitim yapılacak. 14 bin metrekare kapalı alana sahibiz. İlk etapta fen-edebiyat, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, mimarlık ve güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvar, meslek yüksekokulu, fen ve sosyal Bilimler enstitüsü kurulacak. Bölüm sayısını gelecek yıllarda artırmayı planlıyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor. 2008-2009 ÖSS kitapçığında yer almak için elimizden geleni yapacağız.''

İzmir’e 3’üncü vakıf üniversitesi geliyor / Ege / Milliyet Gazete

Arkadaşlar burada benim sormak istediğim özel bir kurumun İzmir Üniversitesi adı ile bir eğitim kurumu kurması için bir yerlerden izin alması gerekmiyor mu? telif hakkı vb. İstanbul Üniv. Ankara Üniv. devlet' in iken İzmir Üniv özel bir kurumun olabilir mi ?

Teşekkürler...