Aslında asıl maksadımız kurunun yanında yaşta yanması vesair değil. Şöyle düşünün piyasanın bi standart yakalaması lazım. Standart illaki fiyat bazında düşünülmemeli , satış sonrası verilen hizmet kalitesi vs. vs. vs.
Ha şunuda söyliyim fiyat konusunda kimse kimseye yaptırım uygulayamaz ve fiyatı sabitlemek gibi bi düşünceyi herkes kafasından silsin derim. Öyle birşey bir defa rekabet kurulu kriterlerine ters o hadiseyi canlı örneği ile yaşamıştık.
Eski calıştığım sektörde kitap piyasasında iskontoların sabitlenmesi konusunda belirli toplantılar yapıldı işte bazı firmalar ciddi ciddi fiyat kırıyor iskontoları yükseltiyor vesair diye bunu dur demeye calıştılar ama bu sefer rekabet kuruluna giden bi şikayet serbest piyasayı etkiliyor düşüncesi ile belirli şirketler üzerinde incelemeye sebep oldu ve şirket personelinde bilgi alınılmaya başlandı.
Ama benim hayalim benim isteğim ve aklıma gelen tek cözüm bu sektörün güzelleşmesi için kaliteyi ve kazancı yükseltecek birşey varsa bi kurumda bi oluşturalacak bi birim vasıtası yeterlilik istenmesi olabilir. Nasıl herkes dershane acamiyor kadrosunda belli bi eğitim seviyesinde eleman yada öğretmen bulundurması gerekiyorsa işte bu sektörede buna benzer birşey olmalı derim.