arkadaşlar harddisk'imdeki sorunu birtürlü anlayamıyorum.. 4-5 ay oldu bilgisayarı alalı özelliklerini söyliyim ilk;

casper
p4 3.0
1gb ram
160gb harddisk
vista home premium kurulu

Harddisk bilgilerim
Üretici : Seagate
Firma Adı : Seagate Technology LLC
ST3160215AS ATA Device

2 ay yada daha önce kısa süreliğine ( 15-20 gün ) centos 4.5 final öğrenme amaçlı tamamen 160gb harddisk'e kurulum yaptım, daha sonra silmek için 3-5 gün kafayı yedim ve en sonunda silip xp kurdum.. xp kurduğum günden bugüne kadar genelde dikkatimi çeken yerler şurası; bilgisayar uzun süre açık kaldıkdan sonra harddisk'den tık gibi bir ses geliyor ve 2-3 saniye sonra bilgisayar tamamen kilitleniyor ve çalışmıyor.. yaklaşık 2-3 saat kapalı kaldıkdan sonra açılıyor..

biraz önce tekrar oldu ve harddisk kablolarıyla oynadım düzeldi.. sorunun ne olduğunu, çözümünün süresini bilsem teknik servis'e verip hallettiricem, ancak bir teknik servis'e makina verdiğimde 3-5-7 gün'den önce teslim etmiyorlar ve iş güç yoğun

bilgisayar ile ilgili teknik konuda bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim, harddisk'i değiştirmeyede razıyım ancak sorun neden, nasıl kaynaklandı merak ediyorum..