yeni konu açamadığımdan ötürü bu konuyu hortlattım. mod lar ayırabilirlerse iyi olur.

arkadaşlar niobe den hostu alalı daha 1 ay olmadan başıma gelmeyen kalmadı heralde. bu arada niobeweb in de yakın desteğini(!) yanımda hissetmek ayrı bir huzur verdi.
-önce scipti server a gönderdim çalışmadı. neymiş mysql server olarak lcalhost değil ip adresini yazacakmışım.
-sonra siteye saldırı oldu. saçma kontrol paneli pleski altüst ettim "ip ban" bulamadım. mesaj attım "siz bize bildirin biz hallederiz" gibisinden cevap aldım. siz cevap verene kadar adam bw yi bitirirse ne yapacaz. kendim bi spam bot yazarak hallettim.
-server default olarak bi charset değeri gönderdiğinden sayfalarımın her yanı entity kodu doldu. mesaj attığımda "elimizden bişey gelmez böyle ayarlamış birileri" anlamında bi mesaj aldım. neyse ki bunu da kendi çabalarımla aştım.
-server ın olur olmadık zamanlarda down olması sonucu saatler süren çalışmamın boşa gittiğine şahit oldum. uptime oranlarını sorduğumda %99,2 olarak söylediler ama öyle zamanlarda gidiyor ki o %0,8 canınıza okuyor.
-aldığım paket şu anda 10gb bw sağlıyor. tahmini kullanımım ise 10 ile 11 arası olacak gibi yani çok az bir aşım var. ben her ihtimale karşılık ücreti karşılığında bw yi 15 e çıkartmak istediğimde böyle bir şeyin mümkün olmadığını dilersem sitelerindeki paketlerden birini alabileceğimi söylediler. benim aldığım paket yıllık 30 ytl ye 10gb bw veriyor. bir üst bw öneren paketin fiyatı yıllık 189 ytl. sizce ne kadar mantıklı.
-ve son darbe şu anda siteme girmeye çalıştığımda Forbidden ... şeklinde bir uyarı alıyorum. mysql e bağlanabiliyorum ama browser dan siteye giremiyorum. bikaç arkadaşa denettim onlarda giremiyor. istatistiklere baktığımda hala ziyaretçiler var sitemde. acaba türkiye ip lerini mi banladı yoksa başka bişey mi oldu yakında görücez. mesaj attım cevap bekliyorum.

belki hepsi ufak tefek sorunlar ama hepsini bu kısa sürede yaşamak insanın canını bezdiriyor.