Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
millet forum için account almıyor ki. Açıyor bir blogspot sitesi. oradan okeyi alınca forumundada kullanıyor. (bir çok arkadaşımın forumundan hesap başvurusu yapınca onaylanmadı. Senin ki istisna olabilir.)

Neyse yaw herkezin kendi hür iradesi. Ben sadece forum sahibi arkadaşların olaya farklı başkış açılarındanda görmesi için yazmıştım. Herkezden daha dikkatli olması için yazmıştım
ben toplam 3 kere başvuru yaptım adsenseye, 1'i genel, diğer 2'si hedefe yönelik vbulletin forumdu, hiç sorun çıkarmadan kabul ettiler.

aslında ben şunu demek istemiştim;

herşeyi, her hareketimizi en ince ayrıntısına kadar tarayıp-bilen-gören ve anında ceza yaptırımına giden google, adsense başvurusu yapılan hesap forum olmasa bile forumda kullanılmaya başlandığını tespit edemez mi? bunu algılayabilecek teknolojisi yok mu?
elbette var ama sanırım iş gene haksız yere banlandığını savunan arkadaşların dediğine geliyor : belli bir meblayı kazanmana izin veriyor, sonra ipini kesiyor. e kendisi reklamverenden hakkını alıyor, bu sefer bizim yanan paramız da googleye kalıyor.

uyarıların çok haklı ve bizler için tedirgin edici. bir çok forumda; kimin ne konu açtığı, ne mesaj yazdığı, ne imza kullandığı, nasıl bir avatar kullandığı asla takip edilemez, edilse de googleden önce takip edilemez.

bu durumda forumlar için;

1- sansür ayarlarından bizleri sakata getirebilecek kelimeleri-nickleri sansürlemek.

2- imza, avatar ve profil resmi kullanımını kapatmak. ( varolanları sıfırlamak ).

3- forumu çok sıkı ve çok sık takip etmek.
a- telif hakkı olan içerikleri barındırmamak
b- ****** ve daha ilerisi olan içerikleri barındırmamak
c- kişi ve kurumların gizlilik haklarını ihlal eden içerikleri barındırmamak
d- kişi ve kurumlara saldırı-hakaret unsuru taşıyan içerikleri barındırmamak

banlanma riskini en aza indirgeyecektir.

sonuçta bir forum = kaliteli ve "kontrollü" bilgi paylaşım platformudur.