ozday adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim önceki ve sonraki yazdıklarımdan anlatmaya çalıştığımda bu! Bu R harfini, logocum.net in tescilli bir marka olduğunu belirmiş olmak için değil; logocum.net 'in kurumsallaşma çabası gösteren ve öznellik kazanmak isteyen firmalara, özgün logolar yapmayı hedeflediği için R ... harfini imgeselleştirdim, amblemleştirdim.. Umarım daha detaylı bir açıklama olmuştur.
Onun dışında müşteri baltalayacaksak, yada grafik tasarım bilgi yarışına gireceksek; ki amacın da buysa, açıkca söyle ..
Dediğim gibi arkadaşım. işimizi baltalamayalım. Sende bende grafikersek ve bu işin eğitimini almışsak, benim bildiğimi sen senin bildiğini de ben biliyorum.
Burdaki amaç show yapmak olmasın. rica ediyorum..
Önerilerin için tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
ARKADAŞIM , "R"ın Registered Trademark ile hiçbir alakası yok diyorsun peki anladım.O zaman onun "R" harfi olmasınada gerek yok senin tezine göre.Mademki bahsettiğin "R" o "R" değil ve senin markanda "R" harfide yok , açıkbari bir şekilde "LOGOCUM.NET" ;; "LOGOCUM.RNET" olmadığına göre , öyleyse R yerine G ,T , Y , U , O , P , Ğ , Ş , Q , Z , F , veya buna benzer başka harf seçemedin mi? Yani "R" harfine denk geldin ve bunun Registered Trademark ile alakası olmadığından bahsediyorsun. Ayrıca banagösterdiğin "R" harfi anlatımı için teşekkür ederim fakat yine sanırım bunu ben belirticem ve bilmeyen arkadaşlara öğreticem "R" (Registered Trademark) işaret sağ üst köşede olmak zorunda değildir.
Aşağıdada örneklerde görüldüğü gibi sağ alt köşede herhangi bir harfin yada şeklin arasında yanında ortasında bulunabilir.Logonun şeklini bozmayacak şekilde yani....
USPS - Registered Mail
http://www.guild.curtin.edu.au/images/logo2121.jpg
CHOICE - Glycaemic Index
----
NOT : Amacım herhangi birşeyi baltalamak değil yalnız bilgi ve fikir paylaşımı.Bilmediğimiz konularda üstü kapalı olarak herşeyi başka yerlere çekmeyelim.Burda şöyle bir konumuz ve konumumuz asla olamaz.İkimizde grafikersek senin bildiğini ben , benim bildiğimi sen bilirsin diye birşey yoktur.Maalesef bunu kabul etmiyorum.Marka ve kurumsal kimlik konusunda maalesef yetersizsin arkadaşım.Şöyleki bu kimseye logo yapamazsın anlamına gelmiyor tabiki.Yalnız logo vektördür ve kişilerin beynine şekliyle girer hareketiyle değil.
Öncelikle Registered Trademark ,The Registered Symbol , Copyright , Logo , Logotype , Corporate Identification konularında eğitimler izlemeni ve daha sonra bu konular üzerine yoğunlaşmanı tavsiye ederim.Bunun yanısıra tekrardan söylemeliyim ki benim konumdada bana bazı uyarılardada bulunuldu , fikirlerini söyleyen arkadaşlar oldu ve şu şöyle olmalı dendiğinde ; eğer karşımdakinin bilgisi benden üstünse ve haklıysa hak verdim.Ben sadece kurumsal kimlik üzerine çok iyi bir üniversitede (Türkiye'de değil) eğitim aldım. Bildiğim konularda üzerine giderim.Senin bahsettiğin imgeselleştirmek , özellikle LOGO konusunda "R" harfi ile asla olamaz.
Amacım tekrar söylüyorum bir konuyu falan baltalamak değil senin iyi bir görselliğin olmasını sağlamak emin olabilirsin.Bilinçli bir kişi logona baktığında Ya ne alaka bu "R" harfi , Bunlar nasıl almış bunu demesinler diye.Veyahütte illaki "R" harfini kullanıcaksın , insanlar buna vayyy kurumsalmış buraya logo yaptıralım diceksse bari süper ötesi bi logo bir maskot ile piyasaya çıkkı yesinler.

Saygılarımla