Evet arkadaşın anlattığı olaylar tamamen gerçektir. Olay gerçek ama uslub yanlıştır. Kendilerinden logları yayınlamalarını rica ediyorum. O loglarda kendilerinin kullandığı üslubuda sansürsüz yayınlamalarını rica ediyorum. Olayı kısaca özetliyim.
Bundan yaklaşık 2 ay önce, Grid Telekom'da çalışan Sarp bey nixcona geçti. Kendisiyle daha eskilere dayanan bir tanışıklığımız vardı ve benimde nixcon hakkında çekincelerim vardı. Kendisinin ricası üzerine deneme amaçlı kabin kiraladım Nixcon'dan. Hizmette hiçbir sorun yaşamadım 1,2 ufak kesinti dışında. Sarp bey ile çalışırken kendisinden bana birim fiyatlarını vermesini istedim ve kendiside bana kabin ve eğer yükseltmek istersem 10mbit birim fiyatlarını verdi. Bu noktaya kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Birkaç gün sonra bir firma benden 50 ve 100mbit için fiyat istedi. Bende elimdeki imkanlar dahilinde kendilerine özel bir fiyat çıkarttım. Çünkü bana verilen bilgiler ölçüsünde sağlayabileceğim rakamlardı. Daha sonra MSN'de gerçekleşen konuşmaya Ersin Bey'de katıldı. Kendisi son derece kaba ve alaycı bir üslub ile bir nevi dolandırıcılıkla suçladı beni diyenbiliriz. Verdiğim fiyatların mümkün olmadığını söyledi. Bende bunun üzerine nixconu arayıp fiyatlar ile ilgili teyit almak istedim. Can Bey ile olan görüşmem sonucunda, Sarp Bey'in bana verdiği fiyatta bir yanlışlık olduğunu, toplam hattımın 20MBit'i geçmesi durumunda fiyatın artacağını belirtti. Bende bunun üzerine Ersin Bey ve görüşmede benden fiyat isteyen kişiden özür dileyerek, Nixcon ile bir yanlış anlaşma olduğunu dile getirdim. Bu konuşmalar aynen loglarda mevcut. Zaten bu olaylardan sonra Nixcon ile maddi olarak anlaşamadığım için ayrılmak zorunda kaldım. Kendileri yapılan yanlışlıktan ötürü çok cazip bir teklifde sundular. Tabiki teklif içeriğini açıklamam etik olmaz. Ancak malesef maliyetler konusunda anlaşamadık ve güzel bir şekilde ayrıldık.
Malesef Ersin Bey öyle ithamlarda bulunuyor ki, sanki bir iş yapmışız ve ortada mağdur varmış gibi. Nixcon ile aramızda olan bir yanlış anlaşılma var zaten. Ayrıca yapılan teklif özel bir teklif ve o firmaya özel bir fiyattı. Sonrasında biz kendileriyle görüşüp olayı tatlıya bağladık ancak Ersin Bey ithamlarını son derece alaycı bir üslub ile sürdürdü. Kendisinden logları yayınlamasını rica ediyorum.
Burda yaptığı şey tamamen bizi karalamaya yönelik bir olaydır. Kullandığı üslub hala bizi kötülemeye çalıştığını zaten gösteriyor. Ben orda Nixcon'u arayıp olayı teyit ettikten sonra, kendi hatam olmamasına rağmen özür diliyorsam, sizden bu cümleleri duymayı hak ettiğimi sanmıyorum. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?