Eskinde bir çocuk vardı. 6 yaşında bilgisayarla tanıştı. bilgisayarı hep oyun olarak gördü. hatta ilk bilgisayarını 2004 de oyun oynamak amacıyla aldı , oyun oyun oyun. bi yerde sıkıldı. en sonunda Bilişim teknolojileri bölümünden web programcılıgı dalını seçti, lise 2 de hiç ilgili değilde weble , lise 3 başlarında durdu düşündü,ben büyüyeceğim ve web programcı olacağım

Niçin derslerden önce bişeyler öğrenmiyorum?
Sonunda Firefoxu açtı ve google search " Html dersleri " yazdı. Htmlyi 6 saatte mantığını çözdü. İlk sitesini not defteriyle yazdı.
Sonra okullar başladı.Baktıki onun 6 saatte çözdüğü html dilini okulda tam 2 aya sığdırdılar (haftada 10 ders webprogramlama), O yılmadı ve ileriki konularda ne göreceğini sordu öğretmenine, öğretmeni dreamweaver kelimesini bile doğru yazamayan 2 yıllık teknik donanım okuyan gazi üniversitesi mezunu sözleşmeli bir öğretmendi.Dreamweaver göreceğini anlayan çocuk hemen parayı kırıp dreamweaver mx 2004 aldı ve kurdu. ilk başlarda anlamıyordu hiç, sonra kendi zekasını kullanarak, çok güzel tasarımlar ortaya cıkardı,diğer siteleri taklit ederek tasarımın mantıgını anladı, bu arada css ile tanıstı.
Html dilinin bir yere kadar olacağını profesyonel olmak için daha başka diller öğrenin lazım olacağını anladı.Çeşitli forumalra danıştı.Herkes Asp , php cevabını verdi.İki dilinde yapılarını inceledi ve asp dedi. Çünkü Visaul basic dersi görüyorlardı, Aspnin mantığı vbye çok benziyordu.Hemen bir asp kitabı aldı okudu okudu okudu. Kitap iyice kafasını karıştırmış aspyi daha zor göstermişti ona. Sonra aspindir diye bi site buldu burdaki scriptleri editleyerek neyin ne oldugunu anladı,Görüntülü asp derslerini izledi,kendi başına pratikler yaptı,kimi zaman cok sıkıldığı kimi zaman ise okuldan gelip hemen pcyı acıp sabah 7 de pc basından kalkıp cantayı alıp okula gittiği günler oldu.
Sonunda okulda yarışmada en iyi coder olarak seçildi.Vb öğretmeni bir duyuru yaptı. MEB meslek liseleri proje yarısması varmıs katılalım egemen diye...
Çocuk hemen peki hocam dedi. İlk projesi olarak netlog tarzı sosyalleşme sitesi yaptı.Öğretmeni böyle daha güzel fikirlerin olması gerektiğini söyledi. Birkaç arkadaşının fikirleriyle sonunda doğru kararı verdi.(resimde meb başvuru formu vardır)
Bir okul mezunlarının buluşacağı,okul sonrası arkadaşlarının nerede ne işle meşgul öğrenebileceği,okul mezunlarının iş başvurusu yapabileceği,firmaların eleman aramaları başvuru yapabilmesi , 2.el eşyaların markette satılması , sosyalleşme sitesiydi bu.Okul yöneticilerinden tam destek aldı.Ve aspindirden kaynaklardan yararlandı.
Evet arkadaşlar kısaca web hakkında hayat hikayemi yazdım..
Projemin Adı : MyBOARD
Projem 28 martta okul kurulu oylamasından geçicek. 30 martta ise il genel kurulundan juri karşısında tanıtıcam projemi.Ordan 1. olarak seçilirsem direk ankaraya gidicem.
R10.netten destekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Şimdilik kodlama aşamasında olduğu için birkaç SS ile sizlere sunuyorum...