koyunlar için ağıla dahil oluşlarını birbirlerinden eşleşmeyecek şekilde bir zaman mekanizması ile ayırarak ağıl dolduğunda ilgili ağıla giren ilk koyunu son ağıla öteleyebilirsin, bu öteleme zaman değerine bakarak zincirleme devam edebilir.
yani 1nci ağılda 4 koyunumuz var , 5nci koyun geldiğinde ağıla ilk giren koyunu 5nci ağıla öteledik , böylelikle birinci ağılda yeniden 1 koyunluk yerimiz var , 5nci ağıla ötelenen koyun sayısı 5 olduğunda bu ağılın kapısını kapatarak ötelemeye 4ncü ağıldan devam ediyoruz.
böylelikle 1nci ağıla 10ncu koyun geldiğinde , 5nci ağıl kapanmış ve 1nci ağılda 4 , 4ncü ağılda 1 koyunumuz olmuş oluyor.
koyun sayısı 24e ulaştığında 2,3,4,5nci ağıllar kapılarını kapatmış oluyor dolayısıyla 1nci ağıla giren 5nci koyunda bir sonraki öteleme yapılmıyor 1nci ağılda da koyun sayısı 5 olduğu için kapısını kapatıyor ve toplam koyun sayısı 25 oluyor.
tersi olarakta aynı işlem yapılabilir ,
http://orumcek.org/koyun.php adresinde anlattığım şeyi deneyebilirsin , sayfa her yenilendiğinde bir koyun ağıla giriyor.