roots adlı üyeden alıntı:
bal gibi ilgilendiriyor, çünki TC ulusal kanun ve yasaları kabul etmiş bir ülkedir, senin ülken bazı kanunları kabul ediyorsa bunda seninde mecburiyet ve sorumlulukların vardır.
isim tescili, marka ve patent konusunda bazı kanun ve kurallar var herşeyde oldugu üzere, örnek ROOTS kanadanın en büyük tekstil üreticilerinden biri ve amerika kıtasında çok büyük markalardan biri.
eğer bu firma isim tescilini yapmış olmasaydı ben roots.com.tr olarak istediğimi yapabilirdim, fakat adamalr isim haklarını alıp XYZ hizmet gruplarında bu işi yaptıklarını tüm dünya geneleinde tescil ettirdikleri için hiç birşey yapamıyorum.
ha şu var, roots.gen.tr'ı alıp oyun sitesi yapabilirim, ona laf etmezler, ama tutupta adamlarla aynı işi aynı isimde yaparsam, tepeme binerler. ki zaten haklı olarak binsinler.
internet aa ben şunu dusundum diyen herkesin elini kolunu sallayarak gezebileceği bir park olmaktan daha öte bir noktada memleketimizde
peki ben bu sitemi canlı tv yayını yapan bir site yapsam ne olur? daha sonrada kodlarıyla birlikte satarım?