Bu konuyu forumlarımızda ve kitabımızda da ele almıştık. Öncelikle 1.0.15 TR sürüme bir an evvl geçmenizi önerelim. Zira bu güncellenmiş güvenlik sürümüdür ve 1.0.14 sürümler tehlike altındadır.
Yeni bir menü oluşturmak için 2 adım izlemek gerekli. 1. Adım bizim "menü" olarak zikrettiğimiz, esasında içinde menü öğelerini barındıran bir menü gurubu oluşturmak.
Bir menü gurubu oluşturmak için Joomla! Yöneti Merkezinde üst menüden Menü > Menü Yöneticisi yolunu izleyin. Ardından Yeni tuşunu kullanarak yeni menü gurubuna çekirdek ismini, yayınlayacağınız yeri seçebilmeniz için otomatik oluşturulacak modülünün ismini girin. Çekirdek isim özel karakter ve boşluk içermemeli. Kaydettiğinizde yeni bir menü gurubu oluşmuş ve bu menü gurubunu dilediğiniz yerde gösterebilmeniz için otomaitk olarak menü modülü hazırlanmıştır.
Şimdi menü gurubunun içinde menü öğelerini oluşturmak üzere Yönetim Merkezinden yine üst menüdeki Menü > Yeni Menünüzün İsmi yolunu izleyin. Gelen sayfa menü gurubunuzun yönetim sayfasında liste görünümüdür. Burada Yeni tuşunu kullanarak yeni menü öğeleri oluşturabilirsiniz.
Dilerseniz mevcut menü gurupları içinden taşıma ya da kopyalama da yapabilirsiniz. Kopyalama aynı öğe kimliğini kullandığı için yönetimsel esnekliğinizi kısıtlayabilir. Bunun yerine yeniden oluşturmayı öneririz.