Sitelerimize gelen insanlar yarım banner'ını görebilirler online olarak bağış yapabilirler mehmetciğimizin sitesinde.Dağdaki zor şartlarda o it sürüsünün kökünü silmeye çalışan evlatlarımıza ufakta olsa bi destek verebiliriz belki.
İnsanları yanlış yönlendirmek kadar kötü bir şey daha yoktur bu dünya'da..
Mehmetçik Vakfı dağda o it sürüsü ile savaşan Askerlerimize yardım etmekle yükümlü değildir , TSK hiçbir şekilde bağış , yardım vs. toplamaz. Ülke bütçesinin %45+ kısmı TSK'ya ayrılır.
Mehmetçik Vakfı'nın Amacı ; Şehit ve Gazilerimizin yakınlarına ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin okul , sağlık , vb. gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur. İlgili detaylı bilgi ;
* Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı Vatan Hizmeti esnasında;
- Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduğu yakınları,
- Malul gazi ve engelli olan Mehmetçikler ile çocukları yardım alabilir.
* 23 Temmuz 1999 gün ve 4417 Sayılı Yasada belirtilen malul gazi ve muharip gazi tanımları :
Malul Gazi : Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarından; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak görevi ile harpte veya devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışı mücadelede her çeşit düşman veya terörist silahlarının tesiriyle veya harp bölgesindeki harekat ve hizmetleri sırasında, bu harekat ve hizmetlerin sebep ve tesiriyle yaralanarak tedavileri sonucunda sakatlığı rapor ile kesinleşenleri ifade eder.
Muharip Gazi : Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından harbe fiilen katılanları ifade eder.
Kaynak
Sağlıcakla..