Yootheme beyond temasını kullanıyorum. Temada top menu yanında günün tarihini gösteren bir bölge var. Tarih kısmında türkçe karakter problemi yaşıyorum. Veritabanı dilinin utf-8 latin5, karşılaştırma dilinin ise utf8 turkish_ci olması gerektiği hakkında bir yazı okumuştum. Hostda sadece 1 veritabanı oluşturma yetkim var. Plesk ile yeni veritabanı oluşturmak istediğimde bana dili seçme veya daha sonra değiştirme fırsatı vermiyor. Dil olarak utf-8 unicode , karşılaştırma dili olarak utf8 general_ci seçili olarak geliyor. Localde kurduğum zaman veritabanı dilini olması gerektiği gibi seçtim ve karakter problemi yaşamadım. Türkçe karakter probleminin nedenini bulduğumu sanarak host hizmetini aldığım firmadan veritabanı dilini değiştirmek için teknik destek istedim. Onlar bana problemin benim düşündüğün nedenden olmadığını tarihin hangi modül ile gösterildiğini sordular. Modül üzerinde değişiklik yaparak sorun halledilebilirmiş. Sitede tarihin olduğu her yerde türkçe karakter probleminin yaşıyorum.