@Hostcu, yazdıklarına katılıyorum.Türkiye'de pek bi iş olanağı olmaz.Anca sayılı mezunlar arasına girersin, büyük firmalarda iş bulursun..
Fakat ben kendi işimin sahibi olmayı pek istemem açıkçası.Kazancın, harcaman vb belli değil.Fakat bi şirkette işe girersin, ilk ay maaşın bellidir..Şu bu işleri yapınca alacağın zam bellidir.Tatilin, mesain bellidir vb..Yani kısacası ayağını yorganına göre uzatırsın..
Doktor olmuşsun, eczacı olmuşsun vb..Tamam iyi para kazanılıyor..Ama o kazandığın para ailenle geçirdiğin zamanı telafi etmiyor.İlla para da para derseniz doktorluk, eczacılık vb gibi meslekleri seçin..Ama bi süre sonra hergün aynı işi yapmaktan insan bunalacak..Tatil yapmak isteyeceksin, olmayacak..Devlet 1 ay faturanı ödemeyecek, arabanı satmak zorunda kalacaksın..Lüks hayata alıştığın için, bugün giydiğini yarın giymeyeceksin..Ama zor duruma düşünce, gelirin azalınca alıştığın yaşam tarzını değiştiremediğin için çeşitli sorunlar yaşayacaksın..
Bunlara razıyım diyen varsa gitsin okusun bu bölümleri

Ama yok, ben beni doyuran, ailemi geçindiren, bir araba bir de ev alabileceğim bir mesleğe razıyım diyorsan; aileme zaman ayıracağım vb diyorsan; eczacılık vb gibi meslekleri tavsiye etmiyorum..Gir bi firmaya, maaşın belli olsun, tatile gidecek zamanın olsun, başka işleri yapmaya vaktin olsun