SLiM_BoY adlı üyeden alıntı:
Bu mesajıma cevap bekleyene kadar 1-2 şey daha yazayım.

Okuduğum okuldan mezun olanlar 3 ya da 4 kişilik bir grup kurdular.OGame tarzı bir oyun scripti üzerine çalışıyorlar.(OGame için şuan 10bin€ civarı bir ücret isteniyor)
Başka bir mezun olan tanıdığım THY Bilgi İşlem'de, başka bir tanıdığım bir bankanın Bilgi İşlem Merkezi'nde çalışıyor.Bilgisayar lab sorumlusu, network, hosting, web programming işleriyle uğraşıyor.Bir zamanlar Piyale'nin web sitesini yapmış.10bin $'lı bir rakama..
Tanıdığım bir bilgisayar mühendisi şuan Doç Dr...Bu sıralar Prof'luk için uğraşıyor + Tübitak'ta çalışıyor.
Bu tür örnekleri uzattıkça uzatırım....

Güzel bir okuldan Bilg. Müh. olarak mezun olan birisi, eğer ki planlı programlı bir şekilde bazı şeyleri öğrenmişse ve mezun olduktan sonra da hala iş bulamıyorsa, kendisi çabalayıp para kazanamıyorsa; kusura bakmayın da, bu durum o kişinin kendi acizliğidir, iş bilmemezliğidir..

Edit : Bu kişilerin hepsi Türkiye'de mühendislik okudu.Ama sadece okuyup bırakmadı.Master'ını, Doktora'sını vb her şeyini yaptılar..Armut piş, ağzıma düş demediler

yar kardeşim bana 3-5 adamı örnek verme bu ülkede binlerce mühendis var sen okula girerken 3-5 kişi hayal ediptemi giricen ona bakarsan saçma salak bölümlerden mezun olupta köşe olan adamlarda var şimdi gidip o bölümlerdemi okuyalım

ben sana diyom adam 9 ay ingilterede kaldı çift düploması var sen bana diyon azim olacak şudur budur adam zaten elinden geleni yapmış daha napsın uzayamı çıkacak

şimdi kendi bölümümben biraz bahsedeyim ben makina müh. okuyorum piyasada makina müh. en çok doğalgaz işinde çalışıyo gelirleride yaklaşık olarak 2 milyar civarı bi tane orta zekalı armutu getirin yanıma 1 haftada doğal gazcı yaparım o derece basit bi iş ayrıca türkiyede hiç bi işi yapmak için uni mezunu olmana gerek yok çünkü unide aldıgın bilgilerin hiç birini kesinlikle kullanmıyosun veya 1/1000 kadarını kullanıyosun oda dışarda ögrenilebilecek bi iş

şimdi bilgisayar müh. bölümünden biraz bahsedelim 4 yıl okul okucaksın 1 yılda hazırlık 5 yıl gidersin adam gibi bi kursa ne kadar dil varsa en fazla 2 yıl içinde yedi sülalesini ögrenirsin bilgisayar müh. 1. sınıfta matematik fizik dersleri var ne alaka kardeşim yaa bunlarda bilgisayar mühendisliginin hatta bizim okulda auto cad dersi bile alıyoar düşün artık ne gereksiz bi yer oldugunu

turkiyede bazı bölümler hariç msl doktorluk,ögretmenlik falan gibi bölümler hariç diger bölümlerde universite eğitimi almak dışarda hava atmaktan başka hiç bi halta yaramıyo.... çok ama çok az kişi adam gibi yerlerde tatmin edici maaş ve şartlarda iş buluyo çalışıyo....

devir okulda hava atma degil kafayı çalıştırma devri bi yolunu bulucan güzel bi yatırım yapıcan bişeyler yapıcan ,işte akılıma gelmiyo " (gelse ben yapardım "