arkadaşlar konuyu açarken banlanıp ta burada r10.net "ben neden banlandım" şeklinde yazanlara cevaben yazdım. Gidin bakın adam "google da şu kadar param vardı banladı" diyor. Giriyorum sitesine daha bismilliah ilk sayfa da "need for speed 4 full indir" yazıyor. Bir başkasınınkine gidiyorum film daha sinemeya gelmemiş "sinemalardan önce işte siteniz bilmemne nokta com da". Vesaire vesaire .
Yani burada "ben banlandım" diye yazanların hepsi haksız değil. Ama bir bölümü haksız.
Bir de gördüğüm kadarıyla forum sitesi olanların google adsense te tutunmaları fazla sürmüyor. Google ıbütün internetin büyük bir kısmının database ini saklayan bir server ağı var. İçinde aradığınız kelimeyi bulmak 0.15 (mikro)saniye sürüyor. Bu teknolojiyi makale ve yazılara uygulamaları da bir saniyenin altında sürüyordur. Siteniz sırf kopyala yapıştır yazıları üstüne kurulu ise google botları bunu anlayacak teknolojiye sahip.
Bir diğer gerçek ise google banlarken botlardan gelen raporları dikkate alıyor. Eminim hergün binlerce raport geliyordur ve google ın bunları tek tek kontrol edecek sayıda elemanı olduğunu sanmıyorum. Mesela Türkiye deki google çalışanları 50 kişi varsayalım. Binlerce ban raporunu kim inceleyecek kaç tane bu konuda uzman elemanı var ki. Bence biraz google elemanlarınında suçu bu kadar ban olması. İyice incelemeden sadece gelen raporlara göre otomatik mail gönderiyor yada banlıyorlardır.
Neyse konuyu dağıtmayayım. Sonuç olarak şu;
Google herzaman haklı değil ama bazen haklı. Bazen gereksiz banladıklarını bir gerçek, ama bazen doğru banladıkları da bir gerçek. Gerçekten de görmek istiyorsanız "beni banladılar" diyen (r10.net te) siteleri bir inceleyin. Hak vereceksiniz. Bu konuyu açmamın tek sebebi onlardı. Yoksa diğerlerine lafım yok.