Şu şekilde düşünüyorsa ben arkadaşa katılıyorum; Ringofon ilk çıktığında büyük yani tekil hiti 5k üzerinde olan siteler ringofonu kullanmadılar, genelde alt gelir gurubuna ait siteler kullandı. Ringofon bu siteler sayesinde tanındı ve büyük sitelerde bu sistemi kullanmaya başladı, yani ringofon amacına ulaşana kadar küçük siteleri kullandı amacına ulaşıncada tamamiyle büyük siteleri kabul etmeye başladı.
Bunu yaparken de sadece yeni üye alımlarını durdurmadığı gibi eski üyelerinide sistemden attı.
Ben bu şekilde bir davranışı pek etik bulmuyorum, evet ticarettir bu ama bugün az kazanıpta ilerde daha iyi kazançlar elde edebilecek bir sitem varsa ben zaten ringofon ile çalışmam. Sanırım arkadaşta bu şekilde düşünüyor.
Ringofon eğer yayıncı kriteri olarak tekil hite bakıyorsa bence çok yanlış yapar, çünkü öyle amacına ulaşan tematik siteler varki hiti olmasa bile reklam verene geri dönüşümü mütiş olur, bu tür yayıncılarıda sistemin dışında bırakmış oluyor. Yüksek hiti olan yayıncılara sırtını dayayıp onlara güvenerek pek bi yere gidebileceklerini sanmıyorum, çünkü hiti yüksek olan yayıncıda ringofonu bırakıp daha çok kazandıran başka bir sisteme üye olabilir. Bunu önlemek için daha çok pay vermek zorunda kalacak ringofon ve kendi gelirlerini düşürecek.
Ringofon bence riskleri yaymak yerine sermayeyi kediye yüklemiş oldu.
Tabi bu onların bileceği iş, istediklerini yaparlar.