STI adlı üyeden alıntı:
radmin hocam yeni mezun diyorsun ama bende mühde okuyorum ve gördügüm bir durumu acıklamak isterim.Mühendislige gelen insanların %90 ı dersi gecip okulu bitirme derdinde.Dogru düzgün dildir teknolojidir,proje yapmaktırla ugrasan adam cok az.Sonuc olarak mezun olunca vasıfsız mühendis oluyor.Ama arkadasın dedigi gibi iyi bir şekilde bitirirse 2 ye yakın maaşla başlar,Mesela bir oto fabrikasında staj yaptım mühler en az 2800 alıyor..İş vasıfsız mezun olmamakta bitiyor benim kanaatim
Aynen durum böyle.

Misafir adlı üyeden alıntı:
Ama yeni mezun bir eczacının 1 nöbet gecesinde kazanacağı para en en az 600ytl degilmidir.
600ytl'nin belirli bir miktarı cebine kâr olarak giriyor.Cuk diye 600 ytl nerdee %10 ile %20 arasında bir miktar eczacıya kalıyor.Ya konuşturtmayın beni aklıma geldikçe sinirleniyorum....

Eczanede çalışanlar, onların sigortaları, eczanenin giderleri, verdiğin vereceğin vergiler, sabah 8 akşam 7'ye kadar çalışmak, doğru düzgün tatil yapamamak, akşam eve geldiğinde ailene yeterince zaman ayıramamak, acaba devlet baba faturalarımı ödeyecek mi ödemeyecek mi diye onlarca ilaç firmasının çekini hergün daha ileri bir tarihe atmak...

Daha dün tanık oldum ya..Bizim burada c.tesi ve pazar günleri yaz aylarında 2-3 ay falan eczaneler kapalıdır.Ama 3 dükkan yanımızdaki eczacı kapalı olması gereken eczanesini açmış.İşte bu yüzden o paraları hakkıyla kazanan eczacı azdır.1-2 gün açmış ne zararı olur diyebilirsiniz belki..Müşteri "şuna bak x eczanesi kapalı, y eczanesi açık.." diye 2-3 kişiye laf söylerse, o laf 2 günde bütün semte yayılır.Müşteri kaybedersin..

Hastanenin karşısındaki eczaneler..Eczanede çalışan eleman gidiyor hastaneye, hastanın reçetesini alıyor, "Teyzecim, amcacım gel bak bu ilaç bizde var.Sana hemen hazırlayalım bla bla.." bu tür şeylerle müşteri çalıyor..İşte bu yüzden o paraları hakkıyla kazanan eczacı azdır.

Müşteri eczaneye gelir, reçetesi yanlış yazılmıştır.Bakarsın reçete tutarı yüzlü ytl'lerdedir..Yanlış reçete olduğu için isterse milyar ytl olsun müşterinin gidip o reçeteyi baştan yazdırması gereklidir..Ama bu müşteri başka bir eczaneye gider, eczanede çalışan eleman müşteriye der, "Teyze biz bu reçeteyi doktora yazdırırız.." Nerede iş ahlakı, nerede helal kazanç..? İşte bu yüzden o paraları hakkıyla kazanan eczacı azdır.

Misafir adlı üyeden alıntı:
Kendi işinin patronusun,
istediğin saatte gel git, hatta güvenilir bir kalfa bu işe bile gitme,
Biz de vergi rekortmeni olduk, inkar etmiyorum.2-3 sene sonra da iflasın eşiğine geldik..Senelerdir yanımızda çalışan, abim olarak bildiğim kalfa, p*rno sitelere girip milyarlarca telefon faturası döşedi ve çekip gitti eczaneden.Neymiş, başka bir eczane 100 ytl daha fazla maaş veriyormuş.S*ttir git haysiyetsiz !
Annesiyle yaşayan birisini eczaneye aldık, iyiniyetimizi kullandı.Kalfa konumuna getirdik adamı, diğer eczane fazla maaş veriyormuş, çekti gitti..S*ttir git ahlaksız !
Yanına bir tane, karşına da bir tane eczane açıldığında anlarsın eczacının çektiklerini..Diğer eczanelerin elemanları kapıda durup müşteri çeker eczanesine..Sana müşteri gelir kendi ayağıyla, bu eczane müşteri çekiyor der adamlar..Adın çıkar, iftira yersin..İşte bu yüzden o paraları hakkıyla kazanan eczacı azdır.

Reçetelerde toplam ücretin belirli bir yüzdesi kesilmesi gerekir.Müşteri bunu vermek istemez..Bazı eczaneler vardır ki, hem müşteri çeker, hem de "Tamam amca, sen para verme.Hatta yüzdesini ben sana vereyim, sen yeter ki bizden ilaç al..." der..Müşteri sana geldiğinde, "Ne biçim eczacısın, x eczanesi para almıyor, sen para alıyorsun.Bi daha senden ilaç falan almayacam..!" böyle abuk subuk konuşur..İşte bu yüzden o paraları hakkıyla kazanan eczacı azdır.

Allah'a şükür fazla malda gözüm yok.Okulumu bitireyim, iş güç sahibi olayım, evleneyim Bana yeter..Nöbette kazandığım miktar isterse 6000ytl olsun..Önemli olan iş ahlakıdır, namusunla şerefinle çalışmaktır. İnsanlar seni kazandığın parayla değil, namusunla şerefinle anarlar..Öldüğünde bu adam para babasıydı, evleri arabaları vardır demezler..Bu adam namuslu birisi, yardımsever birisiydi der..Diğer tarafa para değil, amelini götürürsün

Kusura bakmayın, konu dağıldı.Ama bunların da bilinmesi gerekiyor diye düşünüyorum..Eczacılık okuyup böyle şeyler yapacağınıza, gidin spam yapın aynı şey.Hile yapın, hosting firmasıyım diyip insanların paralarını alın aynı şey..

Kısacası, elini vicdanına koyup işini yapan bir eczacı yukarıda yazdıklarımın onlarca katına sabrediyor, direniyor..Diğerleri ise pastanın büyük dilimlerini afiyetle midesine indiriyor..Karar sizin, günlük 2-3 milyar kazanan eczacı da var, kendisine yetecek miktarda para ile yetinen eczacı da var.Birisi öyle eczacı, diğeri öyle eczacı..

Hadi kolay gelsin..