Evet arkadaşlar,

Birikimlerime göre Türkiye'deki çoğu webmaster Lisanslı program kullanmıyor. Açıkçası bu beni çok üzüyor. Sonuçta biz u işten para kazanıyorsak, yediğimiz lokmanın haram olmamasına dikkat etmememiz gerek değil mi?

Diyorum ki eğer Windows'umuz lisanssızsa eğer Linux kullanalım. Microsoft Office programı olmadan olmuyor mu? E OpenOffice.Org un son sürümünü siz hala denemediniz sanırım. Gelelim Photoshop'a. Photoshop gerçekten alanında bir numara. Fakat kaçımız 1200 YTL gibi bir rakam harcayabiliriz ki onun için? E peki photoshop olmadan olmuyor mu? GIMP kullansak sitemize giren mi olmayacak?

Evet arkadaşlar bu konuda sizlerden destek bekliyorum. Mesela GIMP hakkında dersler yayınlarız yeni başlayan arkadaşlar için. Bu ve buna benzer şeyler yapabiliriz. Hem de içimiz rahat olur.

Ben uzun zaman önce düşümdüm ve kendimde uygulamaya başladım. Sanırım başarılı da oldum. Bundan sonra inşallah Tüm Türk Webmaster arkadaşlarımız bu hususa dikkat eder.

YOrumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum,
Saygılarımla...

Unutmadan arkadaşlar. Linux'a geçme kararı alıp da. Hangi sürümü yüklesem acaba diyenler www.linux.org.tr adresine mutlaka baksınlar.