Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cort x6 lar önerilmiş ibanez grg170dx ler önerilmiş... Arkadaşlar siz gerçekten elektro çalıyor musunuz? O söylediğiniz gitarlarda ton bile yok.. Elektro gitar sadece bir enstrüman değildir ir çeşit kendini ifade etme yoludur.. Ki kaldıki ABD ye gidecekmiş. ABD de USA üretim Fender ler 600$ a satılıyor. Türkiye satış fiyatı 3000YTL.. Sen onları dinleme leet Alacağın gitar kesinlikle çalmak istediğin tarza bağlıdır. Her tarz çalarım dersen kesinlikle Gibson Les Paul Standart öneririm. Poptan metale kadar her tarz müzik türünün yapılabileceği yegane gitardır. Türkiye satış fiyatı 3000YTL nin üstünde. ABD de 1000$ fiyatı var.. Sana gitar önerilerimi yazayım. Tabi bütçene göre Ve unutulmaması gereken bir not: Pahalı ve ucuz enstrüman yoktur. Kaliteli ve daha az kaliteli enstrüman vardır. Verdiğiniz her kuruşa değecektir, tabi kazıklanmadığınız sürece
(Orta yazdıklarımda pek ucuz değil ancaki, o fiyata o tonu veren iyi gitarlardır ve fiyatları Türkiye fiyatlarıdır. ABD fiyatları neredeyse yarısına.)
Sadece pop yapacaksan;
Orta; Fender Squier Standart Telecaster => 500 YTL
Kaliteli; Fender Vintage 52 Telecaster => 3,500 YTL
Jazz & Blues Yapacaksan; yine yukarıdaki gitarları düşünebilirsin bunların üstüne ek olarak Gibson ES-175 i kesinlikle öneririm. Ancak bu bütçeni fena sarsar
Rock&Metal yapacaksan; (benim kullandığım kısımlar)
Orta; ESP Ltd EX-50 => 550 YTL
Kaliteli; ESP ECLIPSE-II VB => Satış Fiyatını Bİlmiyorum Ama Bayağı Var
(Bu gitarı aynı zamanda Şebnem Ferah ve Pentagramın gitaristi Metin Türkcan da çalmakta)
Bunların hiçbirini beğenmediysen ya da pahalı geldiyse benim gitarımı satımaktayım ben Üst model alacağım. Benim gitarımda ESP Ltd H-100FM. Artık üretilmeyen bir seri. 3,5-4 yıllık bir gitardır. 2003 yılında almanyadan alınmış ben ikinci sahibiyim
Alıntı
Cort x6 lar önerilmiş ibanez grg170dx ler önerilmiş... Arkadaşlar siz gerçekten elektro çalıyor musunuz? O söylediğiniz gitarlarda ton bile yok..
Ben gerçekten elektro çalıyorum arkadaşım.. Konuyu okumadan yorum yapmazsan memnun olacağım. Leet bütçesini belirtmiş, yeni başlayan bir arkadaşa Gibson öneriyorsan sen, bilemeyeceğim.

2000-3000 dolarlık gitar önermekle gitar çalınmıyor, aynı şekilde önerdiğin gitar kalitesinde gitar çalmıyorsun.. Ben Cort x6 yı fiyat/performans oranının iyi olduğunu bildiğim için önerdim. O fiyata o kalitede bir başka gitar bulması zor. Her müzik rahatlıkla yapılabilir x6 ile. Bunun için illa 2000-3000 dolar ödemesine gerek yok