Arkadaşlar, halen gelen yardım taleplerinde 1.0.12 ve 1.0.13 sürümler kullanıldığını görüyorum. Tüm bu sürümler, 1.0.14 RC sürümü de dahil eski ve güvensizdir.
1.0.12'de oluşan açıkları hatırlamıyorum ama şu an 1.0.13 sürümde -sonradan oluşturulmuş- en az 2 yüksek seviyeli ve 10 düşük seviyeli güvenlik açığı mevcuttur. 1.0.14 RC sürümde sonradan oluşan 1 yüksek seviyeli ve 5 düşük seviyeli güvenlik açığı mevcuttur. Ayrıca bu sürümlerdeki bir çok hata (yönetim panelinden düşme vb.) 1.0.14 Krarlı sürümde giderilmiştir.
Lütfen acilen sürüm güncellemesi yapın.
Sürüm güncellemek çok kolay ! Joomla!'da halen sürüm güncellemeleri dizin güncellemesi şeklinde yapıldığından son sürümü bir öncekinin üzerine yazdırmanız yeterlidir. Bu işlemi yaparken installation klasörünü ayırmayı unutmayın. Ayrıca htaccess dosyanızı değiştirirseniz yeniden düzenlemeniz gerekebilir.
Güncellemeler mevcut eklenti ve içeriğinize asla etki etmez. Ancak Joomla! çekirdek dosyalarından birine kod seviyesinde müdahalede bulunduysanız güncelleme sonrası aynı müdahaleyi yapmanız gerekebilir. Bu müdahale bir hata düzeltmesi için ise o düzeltmenin son sürümde yapılıp yapılmadığından emin olun.
Daima son sürüm kullanın, güvende kalın !