ENDORPHENE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asıl senin hiçbirşeyden haberin yok bende arnavut asıllı türk vatandaşıyım. orada sırplar onca akrabamı katlettikten sonra ben sırp öğrenciyi sevmek zorundamıyım. Hele birde ben yurt parasını denkleştirmeye çalışırken onu bedava yatırırlarsa kusura bakma daha da düşman olurum. Genelleme yapmam kızgınlığımdandır vede hatalıyımdır kabul ederim. Senin gibi düşünmeyenlerin sayısını da bilirim üniversitede okuduğum yıllardan.
Arkadaşım türkiyede hiçbir yabancı bedava okumuyor okuyamıyor.Sana masrafları kısaca yazayım :

Diyelim Sırbistandan türkiyede okumak istiyorsunuz ;

Önce YÖS formunu ankaradan alacaksınız ve 50$ bankaya yatırıyorsunuz.
Sınavdan once mart ayında ankaraya emniyetine gidip burdayım diye damga alacaksınız.
Nisan ayında sınava gireceksiniz.Sınav 45 soru IQ 35 soru matematik ve öss ye göre baya bir hafif sınav ama çalışmadan bunu da geçemezsiniz.

2Ay sonra sonuçlar gelir ve siz istediginiz üniversitelere gidip başvuru formu alırsınız. 5 bölüm yazabilirsiniz ve cogu okul 50-150ytl arası değişen rakamlarla başvuru parası oduyorsunuz. Her ünv. deki başvuru icin para demektir.

Kazandığınızı açıklıyorlar ve siz okula kayit oluyorsunuz.Bir sürü belke istiyorlar ve normal harcın X3 katını ödemek zorundasınız.Valilikten türklük belgesi alırsanız normal harc ödersiniz.

Daha sonra okuldan ogrenci belgesi alıp yıllık oturma izni alırsınız.Oturma izni için de 200ytl ye yakın para ödersiniz.Bunu da her sene yapmak zorundasınız.

Hiçbir yerde burs alamazsınız başvuru dahi yapamazsınız cunku yabancı ogrencisiniz.Ayrıca bu ülkede yabancısınız ve ev,geçim,dil sıkıntınızı da kendiniz çözmek zorundasınız.

9 Yaşıma kadar sırbıstanda yaşadım.Sırpların nasıl insan olduklarını çok iyi biliyorum fakat hepsi kötü değildir.Bu aynı türkiyede bütün kürtlere kötü demek gibi birşey.Ayrıca konumuza dönersek Kosova nın sırbistandan ayrılması güzel bir olaydır.

İçindeki nefreti biliyorum çünkü fazlası bende mevcut.Ama bu şekilde yazarak malesef sorun çözülmüyor daha da kötü oluyor.