şimdi birincisi yabancı forumlarda çok tartışılıyo bu konu..mac adresni öğrenebilir mi öğrenemez mi diye..öyle sadece mac adresinden adam banlayamaz ggogle..bir sürü sebebi var ki en önemli sebep bizler herhalde yüzde 99 oranında kendi evimizde bize ait modemi kullanıyoruz..çoklu paylaşım yapan yüzbinlerce yer var dünyada..neyse..

ben her zaman üstüne basa basa söylüyorum..anında alarm veren bi sistem yok onlarda..sadece dönem dönem mesela 3 günde bir yada haftada bir kriterleri topluyolar otomatik olarak

mesela aynı ip numarası mesela kendi reklamına tıklama(adsense hesabına girince güm) mesela mac adresi mesela tıklanan yerin lokasyonu mesela browser ınız mesela ekran çözünürlüğünüz vs vs vs...

tabi bunlardan ekran çözünürlüğüne bakarak ya da mac adresinden banlamıyo..hatta kendi reklamınıza tıklayınca bile anında banlamıyo..(kendileri bize mail falan atmayın kardeşim kendi reklamınıza tıkladığınızda yanlışlıkla dediler kendi bloglarında)
onlarda biliyo yanlışlıkl tıklama olabileceğini...
neyse benim bu kişisel tahminim ..işte bütün bu kriterleri değerlendirip karar veriyo ve maili gönderiyo..hep söylüyolar ya açıklayamayız diye nerden yakaladıklarını yada sistemin nasıl işlediğini..işte bundan herhalde