Bak kubilay kardeşim şimdi soyluyorum
1)başta bu işi isteyeceksin. ki istediğini göruyorum yoksa ""Kendi ad ve soyadımla hizmet vermek istedim, kendime güveniyorum "" diye yazmazdın
2)(Bilmiyorsan ki mesaj sayın 1.760 mutlak bi yerden bişeyler kapmışsındır)Genelde Araştıracaksın "Server nasıl alınır (siz nerden alıyosunuz, nereyi önerirsiniz), domainler nerden alınmalı, bu iş için ne gerekir ???"
3)Server alma önce bi kuçukten başla bence vps den gir işe baktın iyi gidiyo servera zıplarsın zaten...alacaksan alacağın yerde (almanya-Netdirek ) olsun daha az sorun veriyor en azından...
4)Bu iş için bol bol okuyacaksın pcin neredeyse bir server dan en fazla 4 saat kaapalı kacak googlede aratsan hemen her makale ve yardım çıkar zaten buraya yazsanda r10 dan direkmen yardım geliyor
5)Domainleri nerden istersen ordan al. ister isimtescil.net ister abd istersen başka yerden al pek önemli değil domain o kadar yeterki paneli olsun
6)""Hosting satabilmek için şirket olunması gerekiyomuş"" bence şimdilik önemli değil...burada kaç hostçu varsa hepsinde varmi ki ? bu yaptıkarının amacı sadece kontrol illegal içerik var mı diye yapıyorlar(nerden biliyrsun diye sorarlar hemen şimdi e-mail çektim isteyene adresi bu soru@tib.gov.tr isteyen çekip sorabilir)...
7)""Destek elemanı nerden bulabilirim"" yukarda soylediğim gibi bence kendi kendine öğren ilk 1 ay 3-4 domain al boz vps i sonra soyle tekrar kursunlar hemen her eklentiyi kurup denesen 1 ay boyunca 4 saat uyusan bu işi bitirirsin ve destek sen olursun boşuna para ödemeye gerek yok zaten ilkokul çocukları hostu aylık 1 ytl ye kadar indirmişken
8) iş tutulup tutulmayacağına gelince iş tutulur ancak hizmet iyi olacak. hizmetin iyi olması içinde msn full açık olacak..pc başından ayrılmayacaksın.ayrılırsanda sunucuyu çok guvendiğin birisine tekslim edeceksin.bazıları kız arkadaşına (host işi yapıp) sınavım var gelemem der. bazıları kız arkadaşıyla buluşmak için kapatıp gider msni.işte burda hizmet farkı ortaya çıkıyor...o zaman muşteri memnun oluduğunu belli eder.. : )
9)siteyede bi awbs at bişey olmaz...
10)muşteri memnuniyeti içinde 1-2 vbulettin , phpbb-phpbb3 , joomla , smf , ipb gibi 2-3 tane site kurulumunu bilsen yeter...bazıları sorar vbulettinde kuruyormusun yoksa almam felan..birazda hatta çok az da olsa (linux vps alacaksan ) html php anla...
11) birazda pc bilgisi bil adam soruyo kardeş neden açılmıyo siteler((özelliklede almanya felansa))(adamın ya ttnette yada adsl de sorunu var veya dns değiştirse olacak neyse ) boyle soruyor?cevaplamak için biraz pc bilgisi yeterli 2-3 dns soylesen bile yeter
12)Bol Bol sabır
13)Genelde de aylık çalış oyle hemen al 1 senelik para diyenlere yok biz 1 aylık çalışıyoruz de..2-3 ay boyle yap ilerde tam bir duzene oturunca kâr etmeye başladığında yıllık istersen asırlıkta alabilirsin...
= KALİTELİ HOSTİNGÇİLİK (alan memnun satan memnun icabı )

Benim Göruşlerim boyle Kubilay kardeş...Umarım Kızmamaışsındır..Senin iyliğin için yazdım kardeş ben host işini 13 maddede açıkladım ekleyecek bir şey var mı şimdilik hatırlamıyorum ama ekleyecek olan olursa fikrini yazsın bence artık eklenecek fazla bir şey yok....

Saygılarımla...