sen mesajımı ayrımcılık olarka gördün ama değil. ben azeriyim bir osmanlı boyuyum. mesajlarda dil ile problem yaşanmış ama anlatmaya çalıştığım şey komik bir durumun olmaması. bu bir lehce.
Helal olsun ben yazacakken siz yazmışsınız...
Bir Türk gencinin kendi kanından, kendi soyundan gelen sadece başka bir Türk devletinde yaşayan kardeşlerinin diline, konuşmasına, lehçesine gülmek ne kadar
eğlenceli!!! bir durum değil mi ? Kimse kendini kandırmasın, kimin ne niyetle burada yazdığı az çok belli oluyor mesajlarından, sadece yazık demekle yetiniyorum... Ayrıca bu insanların Azeri Lehçesi ve Azerbaycan hakkında hiçbir şey bilmedikleri ortada, en azından birşeyi alaya almadan önce o konu hakkında bilgi sahibi olur insan...
Bazıları için buraya bir kaç önemli hususu yazalımda, faydalansınlar bari...
Azeriler çoğunluğunu 13-25 milyon ile Güney Azerbaycanda (İran Azerbaycan'ı) yaşayanlar oluşturmakla birlikte, Azerbaycan Cumhuriyet'inde 8,41 milyon, Gürcistanda 0.5 milyon ve Rusyada 2.48 milyon olmakla toplamda 30 milyonun üzerinde var olan bir Türk toplumudur. Köken açısından Oğuzlara dayanırlar. Sovyet döneminde yapılan propagandalar nedeniyle bazı Hazar Türkleri Türk halkı ve Türk dili yerine Azerbaycan halkı ve Azerbaycan dili terimlerini kullanırlar. Aslında dilleri İstanbul Türkçesi kökenleri ise Türkiye Türkleri ile özdeştir. Oğuz lehçesine en yakın Türkçelerden biri olan Azerbaycan Türkçesini kullanırlar.
Bu arada ben bir Azeri değilim ( yanlış anlaşılmasın yerelleştirmemek için bu ifadeyi kullanıyorum ) , ben bir Türk olarak bu konuya bu kadar duyarlıyım ve damarlarımda dolaşan Türk kanından dolayıda şeref duyarak bu duyarlılığı göstermek zorundayım...!