ersinkoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi polemiğe girersin hemen sen. % 99.8 uptime olayı ayda biz 18 saat kesinti yaparız zaten yazdım demek olsaydı eğer; o ay sıkıntı olmasa da keyfen kesip o rakamı tuttururlardı. ISO9001 standartları gibi Sözümün eriyim diyorsun o zaman % 99.8 uptime oranı kesin olacak. Ne fazla ne eksik. Ben nixcon u eleştirmiyorum ben bir kurumu neden eleştireyim. Ben o firmada çalışan kişilerin müşterilerine bakışını ve saygısını eleştiririm. Saat 01:00 da olması gereken çalışma zamanında değil de çalışanların keyfine göre 21:30 da çalışma başlarsa bunun savunulacak bir tarafı olmaz. Bu keyfi bir harakettir ve ona kızılır. Her gece 3:30-05:30 arasında calısma olsa kimse bu kadar dert etmez. Ben Türkiyeden 2002 senesinde yatırımlarımı çekerken yemin etmiştim. 6 senede birşey değişmemiş. Türk insanı halen aynı, kurumsallaşmayı beceremiyor. Mesafeyi koruyamıyor. İlk gün sohbet tarzı ile 1 ay sonraki o kadar farklı oluyor ki; artık hizmet aldığınız yerle enseye şaplak moduna giriyorsunuz. Bu ciddiyet ortamında hizmetin ciddi yapılmasını bekliyorsunuz. Senelerce ThePlanet ile çalıştım. Bir defasında tek karttan 3 sunucum icin parayı cekememkten sunucumu kapadılar 6 saat telefonla hallederek açtırabildim onun dışında 4 küsür senede hiç bir aksama olmadı. Tüm calismalar 1 ay önceden haber edilerek 15 dk yı geçmeyecek şekilde yapılıyordu. % 99.8 değil % 99.999998 gibi bir uptime oranına sahiptik. Ama kaşındık Türkiye'ye yatırım yapalım dedik. Bütçemiz nereye yetiyorsa orayla çalışmaya karar verdik. Nixcon ile de deneme olsun diye çalışıyoruz 9 makine ile. Eğer denememi 3-4 kat pahalı hizmet veren yerlerle yaptığımda bundan çokta farklı hizmet almayacağımı biliyorsam tabi ki Nixcon u tercih etmemden doğal birşey olamaz. Bu işi kimse zarar etmek için yapmaz. Nixcon da zarar etmek için yapmıyordur.
polemiğe girme taraftarı değilim

ama o konuda ben de baştan biraz kızmıştım fakat o çalışmanın yine hat kullanımının arttığı zamanda yapılması gerektiği yazıldı forumda. o zaman dedim tamam, yoğunluk arttığı için erken yaptılar. hiç bir DC'nin keyfi kesinti yapacağını zannetmem. ya da hiç bir mazeret olmasa bile o anda networkde problem olduysa ne olacak saat 1'e kadar ilgilenilmeyecek mi ? öyle olsaydı ne olurdu? vs. vs. uzar gider.

herneyse herkes çalıştığı firmadan (denediğinden değil) memnunsa sorun yoktur. bizim tartışmamız yüzünden konu kilitlenmesin.

herkese iyi akşamlar...