Belki de her gün yaptığım en tekdüze iş akşam saat 19.00'dan 20.00'ye kadar haber seyretmek. her ne kadar bana genelde üzüntü, kaygı,sıkıntı versede nedense bu huyumdan vazgeçemedim. iki elim kanda olsa izliyorum.Biraz önce haberler arasında gezinirken atvde İran'ın doğalgazı kestiği haberini dinledim.Haberin sonunda Türkiye'nin doğalgazı 3 ülkeden aldığı ve diğerlerinde de bir problem çıktığında Türkiye'nin krize gireceği şeklinde bir kara tablodan bahsedildi.Sebebi de şöyle açıklandı:ÇÜNKÜ TÜRKİYE ELEKTRİĞİNİN YÜZDE ALTMIŞINI DOGALGAZDAN SAĞLIYOR.
Üşenmedim , araştırdım. ve tabi ki üzüldüm.
Ülkemin her bölgesinde akarsular, nehirler, göller doluyken, dağ tepe, rüzgar sıkıntısı yokken, kömür ve benzeri madenlere sahipken biz elektriği doğalgazla üretiyoruz.
Ama bu kadar şaşıracak birşey değil gerçekten, ülkemin 3 tarafı denizle kaplıyken, norveçten isveçten balık almıyormuyuz. Bu kadar verimli toprak varken, mısırı, buğdayı, pirinci ordan burdan almıyormuyuz.
Ve biz hala nelerle uğraşıyoruz, halkımız, meclisimiz neleri tartışıyor. başörtüsünden, futbol federasyonu başkanlık seçimlerine kadar ne kadar gereksiz konu varsa meclisimizde ve tabiki bizim gündemimizde.
Bu tabloya bakıp gelecekten korkmamak elde mi? hangi geleceğe çocuk yapıp yetiştireceğim diye korkmamak elde mi?
Umarım bir gün uyanırız toplum olarak, ve kendi gücümüzün farkına varırız, çünkü geçmişte birçok zorluğu yaşamış ve üstesinden gelmiş, cefakar bir toplumuz.
Not: siyasi bir iğneleme vs. için açmadım konuyu, kimse başka yerden anlamasın sakın.