askere giden adamla gitmeyen adamı konusmasından anlarım. askerlik hayatın ta kendisi gitmessen hayatı ögrenemessin saten. ot gibi cocuksu yaşar gidersin. askerlik olgunlastırır askerlik sabır nedir ögretir askerlik insanı pişirir askerlik hayatın zor şartlarında ayakta kalmayı ögretir. daha sayacak cok sey var. neyse
Böyle bir şeyi forumda tartışmak üzere kullanacağım hiç aklıma gelmezdi ama nasıl oluyor şimdi, askere gitmeyenler hatta askerlik yapmamış bütün dünya insanları dediğiniz sıfatlardan yoksun mu oluyor ? Yoksa kendinize göre genelleme mi yaptınız ? Her neyse, bütün genellemeler yanlıştır zaten.
bende 30 yaşında gittim askere 2 cocugum okula gidiyordu. 18 ay yaptım babalar gibi. kutsal görevden kacılmaz. yarın demezlermi 30 yasına kadar askerden kactı sonra cürüge cıktı herkez farklı gözle bakar. ömür boyu sende bu uhte olarak kalır
Kötü bir zamanınızda iyi dayanmışsınız, tebrik ederim bir kere. Boldladığım cümle üzerine; böyle mitleri geçelim derim. Türkiye'de yeterince sınıflandırılıyor insanlar zaten askere gidenler, gitmek istemeyenler, kaçanlar diye de ayrılması çok saçma. Tamam yok değil böyle bir şey, ben de biliyorum var olduğunu ama itimat etmiyorum şahsen. Böyle bir durumda olsam, bana farklı gözle bakan hazımsızdır, rahatsızdır.
Ben 30 yaşında değilim ama :S
tabiki kaçılmaz askerden aslında ne kadar erken o kadar iyi ama hayat şartları tabi. benim bir arkadaşım askerde şuan o gelince ben gideceğim. orada sorumluluk almayı öğreniyorsun sonuçta ve babam anlatıyor askerliği eskiden daha bir zormuş şimdi daha kolay. heleki kimseye karışmaz etmezsen dayakta yemezsin zaten. Paşalar gibi yaparsın ama kaldıki iki iş yapmak zor yada ağır geliyorsa o zaman gerçek hayattada sürekli sorumluklardan kaçarsın. ve kaçarak hiçbir şeyden kurtulamazsın
Askerde dayak yememek nasıl bir ayrıcalıktır, merak ediyorum. Açıklarsanız, biz de öğrenelim..