Merhabalar;

Sunucumda Directadmin kullanıyorum.Birkaç sorum olacak
Son günlerde makine oldukça yavaş çalışmaya başladı.Format attırma kararı aldım..Directadmin Admin Level bölümünde System Backup ve Admin Backup/Transfer seçenekleri mevcut.

Admin backup/Transfer dan tüm sitelerin yedeklerini başka bir sunucuya çektim.Format atıldıktan sonra tekrar aynı seçenek içindeki Restore Backup bölümünden siteleri çekmeyi düşünüyorum.Sorum şu:Bu restore backup yaptıktan sonra siteler otomatik olarak açılacak mı?Yani hesaplar kendiliğinden tekrar oluşturulacak mı onu merak ediyorum.Yoksa Restore backup ne işe yarıyor?Yedekleme alırken mutlaka başka sunucuya atmak gerekmiyor.Yani aynı sunucu içinde de yedekleme yapabiliyor yani demek istediğim bu durumda yine Restore backup seçeneğini kullanmamız sitelerin ve kullanıcı hesaplarının otomatik oluşturulması anlamına mı geliyor?

İkinci sorum başta da belirttiğim gibi System backup.Sistemin tamamını yedeklersem format atıldıktan sonra geri yükleme yaparsam sunucu tekrar ağır aksak çalışmaya devam eder mi?Yani formatın bir etkisi olur mu? System backup yapıldığında Directadmin Apache server FC4 vs yedeklenecek mi?

Admin Backup/Restore ve System Backup arasındaki farkı da yazarsanız sevinirim

Bu sorularla diğer arkadaşların da aydınlanacağını düşünüyorum..Şimiden teşekkürler

İyi Çalışmalar