Joomla! 1.0 ile yaklaşık 2 sene evvel yaptığım bir site var. Bu siteye sef bileşeni dışında Joomla özelliklerini değiştirecek herhangi bir müdahalede bulunmadım.

Bildiğim genel (joomlaya has değil) yöntemlerle optimizasyonu ara ara yapıyorum. Geçen sene sandbox'a düştüm...siteyle ilgilenemediğimden fazla birşey yapmamama rağmen kendi kendine sandbox'tan çıktı bir süre sonra.

Bir türlü dmoza ekleyemedim bugüne kadar Nasipse Mart ayında son başvuruyu yapmayı düşünüyorum.

Joomla! için seosu zayıf lafları hep söylenir. Değinmek istediğim nokta esasında bu sözlerin, seoyu sef bileşenindan ve etiket araçlarından ibaret sananlara gelecek.

Joomla! diğer hazır sistemlerden herhangi bir yönü ile eksik olmayan bir betiktir. Arama motoru optimizasyonu konusunda da kesinlikle böyle olduğunu, bugüne kadar iş olarak aldığım bazı çalışmalardan dolayı defalarca tecrübe etmiştim.

Genel seo tekniklerinin hepsine açık olan Joomla!, yapısı itibariyle rakipleri arasında size bir dezavantaj sunmaz.

Birkaç milyonluk arama neticelerinde Joomla! çalışmalarım epeyce olmuştu. Ancak yaklaşık 3 aylık bir süreçte gerçekleşen son "tek kelime optimizasyonu" ile gelen başarıyı daha evvel yaşamamıştım.

Arama anahtarı: mortgage
Arama neticesi: 340 milyonun üzerinde (342, 345, 349'a kadar çıkıyor arada)
Site: mortgagebankasi
Sıra: 1

Evet ara ara birkaç milyonluk hatta birkaç sefer 13-15 milyona kadar kelimeleri Joomla ile tecrübe etmiş olsam da birkaçyüz milyonluk çalışmada 1. sırayı daha evvel görmemiştim.

Ekim ayında yaptığım kısa bir çalışma ile ilk 5'e girdikten sonra ara vermiş ve Aralık sonunda tekrar çalışmaya başlamıştım. 5. sıradan teker teker 1. sıraya gelmek uzun sürmedi. Ne kadar kalıcı olacağını ise zaman içinde göreceğiz.

Netice şu ki, Joomla! aşağı yukarı her ihtiyacınızı karşılar

1.5 sürüm yapısı ile bu başarının daha kolay geleceğini sanıyorum.