1- Öncelikle Admin Panel -> vBa CMPS -> Download / Upload Module -> Kısmına Geliyoruz.
2- Açılan Sayfadan Browse Kısmından .module Uzantılı Modulumuzu Seçiyoruz. Biz Burda Takvim Modulunu Kuracağız..
3- Column Kısmına Geliyoruz. Portalımızda 3 Adet Kolon Vardır:
Left Column ( Sol Kolon )
Center Column ( Orta Kolon )
Right Column ( Sağ Kolon )
Şeklindedir. Biz Burda Sol Kolonu Seçtik istediğimiz Yeri Seçebilirdik.
4- Sıralama Kısmı : Her Kolonda 1 Den Fazla Modul Vardır. Ve Bunlar Alt alta gelir. Buraya 1 Yazarsak Sol Kolonumuzdaki 1. Modul Şuan Kuracağımız Modulumuz Olur. Buraya Modulun Sırasını Yazıyoruz. Yazacağınız Rakam Önemli Değil Daha Sonra Değiştirilebilir..
5- Active : Modulun Aktif Olup Olmadığını ( Portalda Gözüküp Gözükmeyeceğini ) Belirleriz. ( Evet Olursa Portalda Gözükür. Biz Evet Yapıyoruz.. )
6- Update All Pages : Her Sayfada Yenile Anlamındadır. Bunada Evet Diyoruz.
7- Style To install Templates To : Kuracağımız Modul Yeni Template ler Yaratır. Ve Bu Template leri Hangi Temaya Kuracağımızı Burdan Seçeriz. Burdan 1 Tema Seçip Başka Bir Temayı Sitede Kullanırsak Moulumuz Gözükmez..
Ben Burda Default Style Seçtim Çünkü Başka Bir Tema Yüklememiştim..
8- Üye Grubu : Burdan Kuracağımız Modulu Hangi Kullanıcı Gruplarının Gözüp Görmeyeceğini Ayarlıyoruz. Ben Burda Hepsine Evet Dedim Yani Bütün Üye Grupları Kuracağımız Modulu Görebilecek..
9- Son Kısımdan Sağ , Orta Veya Soldan bir Modul Seçiyoruz. Kuracağımız Modul Bu Modulun Hemen Üstünde Gözükecektir..
Ben Soldan 1. Modulu Seçtim Yani Modulumuz Sol Tarafta Ve En Üstte Gözükecektir..
Ve Gönder Butonuyla Modulumuzu Kuruyoruz..
Daha Sonra Admin Panel -> vBa CMPS -> Edit Modules -> Kısmına Geliyoruz. Buradan Anasayfadaki Bütün Modullerimizi Görebiliriz. Biz Biraz Önce Sol Sütundan 1. Kısıma Bir Modul Kurmuştuk Ve Resimde Onu Görüyoruz..Anasayfayı Açıp Baktığınızdada Sol Taraftan 1. Sırada Kurduğumuz Modulu Görebilirsiniz..
rep isterim