altintas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
devrim bey geçmiş olsun umarım yedeklerinizi alırsınız.
osman bey hepimiz yüzyüze bakıyoruz, yabancılar destek vermiyo olabilir ancak siz yedeklerini isteyen bu kardeşimize yedeğini vermelisiniz
sizi neden tercih ediyorlar? bunun birçok sebebi olabilir ancak ulaşılabilir olmanız ve bizden biri olmanız başta geliyordur muhtemelen. konunun benle ilgisi yok ancak diyalogunuza yardımcı olmak adına bu mesaj gönderiyorum

hani türk filmlerinde öyle sahneler var ya insanlık ölmemiş dedirten, biz türk milletiyiz, insanlığımızı öldürmeyelim, birbirimize yardımcı olalım...

saygilar,
Malesef bu çok da doğru bir profesyonel yaklaşım değil. Elbette hepimiz insanız, müşterilerimizin çoğu (ya da hepsi) Türk, hepimiz hemşeriyiz falan filan.. Bu liste uzar gider.
Ama bunların hiç biri iş dünyasında o kişiye illa yardımcı olacaksın anlamı taşımıyor. Managed hizmet veren firmalar da var.
Kişi sunucu yönetimi konusunda bilgi sahibi değilse zaten ya bu işten anlayan birisini çalıştırsın yanında ya da sunucusunu/VPS'ini almadan önce firmayla görüşüp, "kardeşim ben bunu alıyorum ama bunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum, sen bana yol gösterir misin" diye sorsun.
Sonrasında da hacklendiğinde, dosyaları silindiğinde, dosya sistemi çöktüğünde falan forumlarda ağlamasınlar.