Eglence-Siteleri adlı üyeden alıntı:
Düzeltme yapayim. Bu bilgileri alexadan almislardi.
Ben ringofon bannerini ilk zamanlarda kayit oldugumdan farkli bir sitede de kullaniyordum. Ama söyle ki iframe icine koymustum. Bu diger sitenin yönetim panelinin sifresi yoktu. Nasilsa yolu kim bulacak da girecek diye. Zaten deneme amacliydi.
Yönetim panelinde de reklamlari ekleyip cikariyorum. Bir gün bana mail attilar bu adres sizin mi, sifresiz giriliyor diye.
Alexa - Directory Search - Search Results for ringofon - 40 Tolal Results
Su adresten bulmuslar benim yönetim panelini. Isin ilginci bu yönetim panelinin adresi de ortada yok. Demek ki alexa toolbari kullandigim icin bulundu. Daha dogrusu firefox da bir eklentiden dolayi olsa gerek.
Tabi swf ile de bulmus olabilirler emin degilim. Ama bu beni rahatsiz etti. Hem alexa hem yönetim paneli durumu.
Suclu kim bilmiyorum ama eger ringofondan ise endiselerim gerceklesebilir.
Yanlis anlasilmasin, ilk mesaji yazdiktan sonra ringofon ile yazismalarimiz okudum ve düzeltmeyi yolluyorum.
meta taglarınızın arasında google gibi arama motorlarının botlarınının siteyi indexlemesi için farklı yöntemler kullanıyor olmalısın ..
bence . hostunda yani sitenin altında ki robots.txt dosyası oluşturman ve robots dosyasına da indexlenmesini istemediğin yönetim paneli adresi ya da farklı diğer dosya ve klasör isimleri yazmalısın ..
bu şekilde bir robots.txt hem google botlarına kolaylık sağladığın için onları sevindirecek hem de böyle tatsız istenmeyen dosya ve resimlerinde google da listelenmiş olmaz