1- Bu soru doğru bir soru değil
2- Vb = Vb.Net C++ = C# cevabını vermek : ayrı bir abesle iştigal. (Hiç olmassa şu eşittir işaretlerini kaldırda komik duruma düşme)

İlkönce pascal yada basic tarzı yapısal bir dil ile algoritma yazmayı öğren. (Mantıklı kod parçaları)
Bununla ilgili kitaplar al oku. Algoritmalara dair çokça alıştırma yap. Sonra C dili ile ilgilenmeye başla. Yazım kurallarını eksiksiz öğren. Algoritma yazma becerini daha da arttır. Daha sonra C++ diline yönel. C ile C++ dillerinin yazım kuralları hemen hemen aynıdır. Aslında C için C++'ın alt kümesi demek doğru olur. Ancak programalama mantığın biraz değişecektir ancak bu sayede daha rahat görsel uygulama yazabileceksin. Büyük projelerde daha rahat çalışabileceksin. Sonra öğrenebildiğin herşeyi öğrenmeye bak.
Zamanı gelincede hem bilgisayar donanımına göre hareket etmeyi ona hükmetmeyi öğrenmiş olacak , hem çalıştığın işletim sistemini daha iyi tanımış olacaksın. Bundan sonra Javadır , C# 'dır hepsi arkasından gelir eger istersen.
Neden sana böyle bir teknik önerdim. Sağlam bir temelle yola çıkan programcı her zaman kendini geliştirebilir. Ama derme çatma bir temelle yükselen insan gün gelir tıkanır kalır. Sana yaşadığım tecrübelerden bu öneriyi sunuyorum. Yinede sen araştır , karıştır kendin karar ver.
Kolay Gelsin..