1 kaç saat önce bir şirket satışına tanık oldum hani sözleşmeyi de ben yazdım belki ileride birilerinin işine yarar diye eklemek istedim maksat paylaşım olsun..
PROTOKOL
1- XXX Akaryakıt Dinlenme Tesisleri İnş. Tur. Nak. San. Tic. Ltd. Şti. ortaklarındanız.
Bu şirket XXX Vergi Dairesine kayıtlı olup hali hazırda faaliyet göstermektedir.
2- Bu şirketin ortaklarından XXX şirket hissesini XXX'e devredecektir. Devir işlemleri için gerekli hisse noter satışları
ile XXX Ticaret Odasına başvurulup hisse devri gerçekleşecektir.
3- Hisse devrini yapan XXX'ın bu protokol ile bu saatten sonra
şirket ile hiçbir ilişkisi kalmayacaktır.
Hukuki sorumluluk ve Mali sorumluluk hisse devrini satın alan XXX'e geçecektir.
4- Hisse devrini yapan XXX XXX Akaryakıt Dinlenme Tesisleri İnş. Tur. Nak. San. Tic. Ltd. Şti’nden dolayı hiçbir mali ,
hukuki ve yasal sorumluluğu yoktur.
Bu sorumlulukların tamamını taraflar anlaşarak ve yükümlülüklerini yerine getirerek şirket ortaklarına karşı bir sorumluluğu yoktur.
5- Hisse devrini yapan XXX XXX'den hisse devrini 750.000 YTL ( Yedi Yüz Elli Bin Yeni Türk Lirası ) karşılığı yapmıştır. Bunun 350.000 YTL ( Üç Yüz Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Nakit olarak XXX tarafından ödenmiş olup geri kalan 400.000 YTL ( Dört Yüz Bin Yeni Türk Lirası ) ise şirket ortaklarından XXX’in X Bank Şubesinden ( xxxx numaralı hesaptan ) kesmiş olduğu çekler tarafından ödeme yapılacaktır. Çeklerin dökümü aşağıda miktar ve bedelleri ve vade tarihleri dökümü yapılarak belirtilmiştir.
a ) XXXbank Şubesine ait XXX Adına kayıtlı XXX numaralı hesaptan 20 Haziran 2008 Vadeli 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Çek No : XXXX
b ) XXXbank Şubesine ait XXX Adına kayıtlı XXX numaralı hesaptan 20 Temmuz 2008 Vadeli 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Çek No : XXXX
c ) XXXbank Şubesine ait XXX Adına kayıtlı XXX numaralı hesaptan 20 Ağustos 2008 Vadeli 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Çek No : XXXX
d ) XXXbank Şubesine ait XXX Adına kayıtlı XXX numaralı hesaptan 20 Eylül 2008 Vadeli 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Çek No : XXXX
e ) XXXbank Şubesine ait XXX Adına kayıtlı XXX numaralı hesaptan 20 Ekim 2008 Vadeli 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Çek No : XXX
f ) XXXbank Şubesine ait XXX Adına kayıtlı XXX numaralı hesaptan 20 Kasım 2008 Vadeli 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Çek No : XXX
g ) XXXbank Şubesine ait XXX Adına kayıtlı XXX numaralı hesaptan 20 Aralık 2008 Vadeli 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) Çek No : XXX
f ) Ayrıca Sandıklı X Bankası Şubesine ait çek sahibi XXX olan 20.04.2008 vadeli 25.000 YTL ( Yirmi Beş Bin Türk Lirası ) ile yineX Bankasına ait çek sahibi XXX olup vade tarihi 20.05.2008 olan 25.000 YTL ( Yirmi Beş Bin Yeni Türk Lirası ) iki adet çekin toplamı olan 50.000 YTL ( Elli Bin Yeni Türk Lirası ) XXX tarafından arkası ciro edilip XXX’a teslim edilmiştir.
Yukarıda ki çek miktarları ve vade tarihlerini yazılı bulunan çekler XXX tarafından hisse devrine ilişkin olarak teslim alınmıştır. Çeklerin hiçbiri vade tarihinden önce bankadan istenemez. XXX çekleri vade tarihinden ve gününde istemeyi kabul ve tahahhüt eder.
6 – Taraflar bu protokolü kendi istekleri ve arzuları doğrultusunda düzenlemiş olup bu protokolden doğacak tüm anlaşmazlıklarda XXX İcra Daireleri ve Mahkemelerinin yetkili olduklarını kabul ederler. Bu protokol 3 ( üç ) nüsha düzenlenmiş olup tarafların kendilerine takdim edilmiştir. Protokol tamamen tarafların istek ve arzuları doğrultusunda düzenlenmiştir.
Hisse Devrini Yapan Hisse Devrini Alan
XXX XXX
Hisse Devrine İlişkin Olarak Çekleri Kesen
XXX
ŞAHİT ŞAHİT
05.02.2008Sağlıcakla..