Merhaba R10.net kullanıcıları. Bu başlık altından sizlere internet üzerinde gezinen çeşitli "Arkaplan Dersleri"ni paylaşacağım. Umarım işinize yarar şeyler bulursunuz.

Saygılar.

--------------------------------------------------------------------------

Polka Noktaları

Öncelikle 200x200lük yeni açtığımız penceremizin channels bölümüne geçiyoruz hemen. Yeni bir kanal açıyoruz, ve ön rengimizi siyah arka rengimizi beyaz belirleyerek radial gradient toolumuz ile penceremizin ortasından kenarına kadar bir yarıçap çiziyoruz

Filter / pixelate / color halftone'dan eğer ayarlar soldaki gibi deilse onları yapıoruz. (Bunlar default ayarlar zaten)

Ve elimize şöyle bir şey geçiyor. CTRL + üzerinde işlem yaptığınız kanal'a sol klik şeklinde bir atraksiyon ile kanalı seçiyoruz. CTRL + I diyerek seçimimizi ters çeviriyor CTRL + C ile kopyalayıp yeni bir layer açıp içine yapıştırıyoruz. (Kombo oldu)

Renklendirince falan da böle bir imaj çıkıyor karşımıza.

================================================== ============================================

Çizgili Arkaplan Yapımı

Adım1:

350 * 350 px arkalpan rengi beyaz yeni bir çalışma alanı açın...

Adım2:

istediginiz bir renk seçin

Gradient Tool ( g tuşu ) u alın ve sayfanın yukarısından aşagısına kadar çekip bırakın

Adım3:

yukardaki çalışmamıza Filter / Distort / Wawe diyerek aşagıdaki ayarları uygulayın..

Adım4:

Filter / Distort / Polar cordinates deyip aşagıdaki ayarları uygulayın ( Rectangular to polar ın seçili olmasına dikkat edin )

resmimiz buna bensiyecektir...

Adım5:

Filter / Distort / Twirl i seçin ve aşagıdaki ayarları seçin

Sonuç :

================================================== ============================================