O sitelerin hepsini ben inceledim ya. Ama hiçbirinde adam akıllı tatminkar bilgi yok. Direk böyle görmüş geçirmiş birinden bilgi almak daha sağlıklı. Bir sürü üniversite ile mailleştim ben zamanında İsveç'ten. Araştırmak lazım parayla okuma işini. İngilizce'm çok iyi fakat okul notlarına da bakıyorlar sanırım. Gerçi diploma notum da 4.60 civarı fakat yeter mi bilemiyorum (:
leet seni biz Almanya`ya alalim kardes. Isvec hakkinda pek fazla bilgim yok maalesef ama diploma notun iyi ayrica Amerikada ki son krizi dikkate alirsak dünyanin egitimde yeni gözdesi Avrupa özellik mühendislik dallarinda Almanyanin yeri zaten tartisilmaz. Kabul almaya gelince Almanya`da ingilizce egitim veren özel üniversiteler var bunlara TOELF ile girebilirsin onun haricindeki üniler genelde Almanca sinavi isterler. Ayrica istedigin bölümü Türkiye`de kazanmis olman lazim onuda baraji gectikten sonra özel bir üniversite yazarak kazanabilirsin.
Eger daha detayli bilgi istersen yardimci olmaya calisirim. Yasam, egitim, masraflar falan filan... Buradaki üniversitelerden de degisim programi ile isvec te dahil bir cok ülkey gitme sansin var tabi...
Alıntı
denklikte sorun çıksa nolur orada mühdislik okuduktan sonra burada özel sektörlerde çalışabiliyorsunuz. devlet bünyesinde çalışmak askerliği uzun süre yapmak gibi yan etkileri var sadece.
sakin o kadar basit düsünme o kadar okuduktan sonra burada uzun süreli askerlik yapmak adama cok koyar cok insanin basina gelmistir kardes. Sen isini garantiye al. Denklik te özel sektörde bile is bulmak icin cok önemli...