Bu kısım dikkatimi çekti, forumdada link değişimlerine baktıgımda ve aldıgım linklere baktıgımda hep bir yada fazlası keyword kullanılıyor.Hatta kimisi fazla keyword yazmanın pek yararlı olmadıgını 1, 2 en fazla 3 tane yazmak gerektigini soyluyor.Bu kısımda bilgili arkadaşlar ufaktan tartışsa ne çıkacak merak ettim
Arkadaşımızın dediği şeylerin %90 'ına katılmıyorum açıkcası.Sanırım bende o şanslı gruptayım, birşeyler öğrenmiş oldum.Google algoritma olarak, içerik hedeflemesi yapar.Tek konuya yoğunlaşmış siteler yerine, aynı konu tarzında ki içerikleri sever.Bunun en iyi ispatıda, arama yaptığınızda, sayfanın atında çıkan alakalı aramalardır.Bu şekilde site yapmanız size yarar sağlar..Bence ;
Video sitesinde ; komik video, geyik video, v.s. gibi alt kısımların olması size artı puan kazandırır.
Arkadaşımız tüm nchor text kavramını silmiş durumda.Domain olarak backlinkler, genellikle alman seocuların, sandboxdan çıkmaları için kullandığı bir kavramdır.Oysaki asıl backlinkte, baklink alırken kullanılan tagların önemi vardır.Alan adınızla backlink almaktansa, site içeriğinizle ilgili anchor textten backlink almanız daha yararlıdır.
Arkadaşımızın vermiş olduğu, image kodunda mutlaka ve mutlaka alt tag kullanmanızı öneririm.Zira resim arama botları, resimin ismine ve bu alt taglarına önem vermektedir.
Google adres aramalarında, domain içersindeki rakamları görmezden gelir.0 (sıfır) etkisiz eleman olarak düşünebilirsiniz.Dinamik web sayfasıı linki hane getirdiğiniz urllerde, rakamların sonda başta bilmem nerde olması önemli değildir.Örnek olarak xxxaslas.com/detay.php?=110
gibi bir sitede, içieirkte 110 ' unu aramaz.Adres sadece id dir, sizin seoda kullandığızda id ' dir.Bu yüzden arkadaşımıza burada da katılamıyacağım.
Klasörleme sisteminde kesinlikle katılıyorum, ancak her içeriğe menü diyede bir klasör oluşturmak yararlı değildir pek fazla.Çünkü hostunuzu ipiden ve alan adından tarar arama botları.İlk dizindeki içerik daima daha değerlidir. menu/bilmemne.htm yerine, içerik değilde direkt ana dizinde bilmemne.htm yapmanız yararlıdır.
Şimdilik bu kadar yazabileceğim işteyim kusura bakmayı lütfen.Bunlar benim sadece fikirlerimdir, uygulamayın lütfen.Birde arkadaşımızın dediğide çok kırıcı, bu forumu okuyup, seo konusunda çok uzman olan kişiler var.Onlara karşı haksızlık olmuş sanki..