kastek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hosting piyasasına ilk girdiğimiz zaman datacenter olarak sadece hosting i tercih ettik kendileri ile yaptığımız konuşmada bize kontrol panel konusunda pleski tavsiye ettiler ve lisansı kendilerinin plesk'in anasayfasında yazılı olan ücret ile aynı rakamdan alabileceklerini söylediler, bizde paramızın bir Türk firmasına gitmesini tercih ettik ve tekliflerini kabul ettik 1200 dolar ücreti kendilerine ödedik. Sunucumuz kendilerinde olduğu süre boyunca plesk bir kaç defa lisans uyarı verdi, sebebini sorduğumuzda plesk belli sürelerde lisans kontrolü için güncelleme istiyor dediler ve sorunu çözdüler. Sonrasında bir sunucu bize yetmeyip kendi sistem odamızı kurup sunucumuzu aldıktan yaklaşık 6 ay sonra plesk tekrar lisans uyarısı vermeye başladı kendilerine durumu ilettik fakat aradan 2 hafta geçmesine rağmen herhangi bir cevap alamadık ve anladıkki lisans kırıkmış. Biz lisansı plesk üzerinden tekrar alacağız, elimizde kendilerinin plesk lisansı adı altında bize kesmiş olduğu fatura bulunmakta ve şirket avukatlarımız ilgili firma ile ilgili yasal işlem başlattılar.

Konuyu buraya yazmamın sebebi ilgili firmadan hizmet alırken dikkatli olmanızı istediğim içindir.
yasal işlem balattığınıza dair bir belge koyabilirseniz insanlar şikayetinizi daha çok dikkate alıp hareket eder. Sakın yanlış anlmayın yalan söylüyorsunuz demiyorum. Haklı olabilirsiniz tabi. Ama mutlaka bu şekilde delilsiz bir durum olduğundan size inanmayıp sh yapmaz diyenler olacaktır ondan dedim.

Ayrıca şu zamanda kimse kimse için "x böyle yapmaz, y böyle yapmaz" dememeli. Kimin ne olduğu bellidir. Ama ne olacağı belli değildir. Allah kimseyi şeytana uydurmasın

Ben sh yapmıştır yapmamıştır demiyorum. Ama şunu bilmek lazımki bu zamanda insan kimseye kefil olamaz. Bana gelip adamlar şu konuda kimi tavsiye ediyorsunuz diyor. Tek dediğim şey "Kimseye kefil olamam"
Yarın adam başına birşey gelip bana demez mi sen böyle dedin adam nasıl çıktı diye?