arkadaşlar HP dv5000 modelli bir notebook um var. Dunden beri format atmak ile uğraşıyorum ve halen bir sonuç alamadım.
Biliyorsunuz ki bu makinalarda driver yada format CD si yok. HDD 2ye bolunmuş ve 2.partta Recovery kısmı var. Size şimdi uyguladığım işlemleri ve sonuçlarını yazayım.
1) Normal çalıştırdığım zaman ilk siyah ekran geliyor HP logosu fln, sonrasında siyah bi ekran geliyor ve pc öylece bekliyor.
2) Recovery kısmını 2adet DVD ye kopyalamıştım. PC yi acında ESC basıp CD ile başlat diyorum. Kurtarma başlatıyor. Sistem oylece bekliyor hiç bir ilerleme yok. Donuyor resmen sistem.
ek olarak harici XP si ile yukleme yapmaya calıstıgımda HDD bulunamadı hatası alıyorum.
nette okumuştum eğerki HDD yi gormez ise, biostan SATA yı kapatarak deneyin diyordu.
Tüm işlemleri bide sata kapalı denedim.
3) [sata kapalı]çekmiş olduğum DVD siyle başlatıyorum. Mavi bir ekran geliyor birsürü hata kodu ve sistemin yeniden başlatılması gerekiyor diye yazıyor.
4) [sata kapalı]Harici sahip olduğum Windows XP CD si göstererek başlatıyorum, Kur dosyalarını, herşey normal Windows u kurmak istediğim part ı formatlıyıp, Kur dosyalarını hazırlıyorum, sonrasında pc yeniden başlayınca yine CD önyükleme yapmak için bir tuşa basın diyor..
şimdi arkadaşlar ne yapmamı onerırsınız, çözüm olarak?