Yalova77 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Suçu yokta kendi siteleri niçin kapalı akmilhostun?, domain whois'teki telefonlara niçin başka birisi çıkıyor? Burada akmilhost kesinlikle suçludur. Çünkü hiçbir şekilde kendisiyle iletişim kurup durumu izah edemiyorum.
İletişim kurup durumu izah etseniz ne olacak @Yalova77, en baştan beridir onu diyorum. Herhangi bir yaptırım uygulama veya yaptırım uygulatma hakkınız yok, yetkiniz yok. Hosting firması, barındırdığı sitelerin çalıntı/kopya olup olmadığını tespit etmek ve bu durumlarda hizmet durdurmak zorunda değil ki? Hizmet Sözleşmesi'nde böyle birşey olsa tamam da, 1 milyon firmadan 1 tanesi bile böyle bir madde eklemez sözleşmesine. @SistemNetworks'ün de dediği gibi, hostingçilerin başka işi gücü yok da hosting müşterilerinin sitelerinin çalıntı olup olmadığını tespit etmek için ava mı çıkacak internette?

Tekrar söylüyorum, bu konuda Akmilhost'un bir suçu yoktur. Site sahiplerine ulaşamadığınız veya ulaşıp da olumsuz cevap aldığınız için, üste yani hosting firmasına baskı (belki de tehdit) yapıp siteleri kapattırmaya çalışacaksınız sanırım. Ama hem bunu yapmaya hakkınız yok, hem de hosting firması böyle birşey yapmaz normal şartlarda.

Lakin; çalınan sitelerinizin kopyalarının sahiplerini mahkemeye verirsiniz, mahkemeden sitelerin kapatılması kararı çıkar, site sahiplerine tebliğ edilir, onlar uygulamassa bu sefer Akmilhost'a tebliğ eder ve Akmilhost ancak bu durumda siteyi kapatabilir. Kapatmassa işte o zaman mahkemede suçlu durumuna düşer, kanuna karşı gelmiş olur.

Dipnot: Belirtmek isterim ki sitelerinizin çalınması konusunda adli yollara çalanları şikayet ederek başvuracaksanız destekçinizim, inşallah hakettikleri cezayı bulurlar. Benim tepkim bu konuda hiçbir alakası ve yetkisi olmayan Akmilhost isimli kişi/firmaya suç yüklemeniz, yargısız infazla onları (kendi açınızdan konuyu değerlendirerek) suçlu ilan etmenizedir.