dostum simdi fiber kabloya gectile biliyorsan dediklerine saygim var aam tr dekilerin hizi adsl iken yapiyolarsa buradaki baglantim ona 5 ceker ole degilmisencede derslere gelince parasiz derler var formation yapacagim burada insallah yazildim dedigin gibi once makinayi aldik biraz salakca
merak etme sen ben elimde hic bir sey curutmeem dostum cok genel bilgi verdin cok sagolasin neredensin sen bakalim kardes

ben bordeaux
Strasbourg...
Haklisin da yinede ozel teknik isler ve aletler falan gereklidir. Kuruya kuruya olsa dedigim gibi bende yapardim ama Sen arastir, olmazsa bende yaparim
Ama unutma, dedigim gibi cok zor. Turkiye ile kiyaslama, dedigim gibi ozel hat cekilmesi lazim Fransa Telekom'dan, oyle ozel sirket hatti ile olmaz. Cunku ayda indirdigin 5-10filme gitme. O sunucuda sadece aylik trafik kac yuz gb yer, onu da o ozel sirket karsilamaz, benden demesi. Bizden bu kadar cok veri harciyorsunuz, su kadar odemelisiniz, Profesyonel asamaya gecmelisiniz der
demedi deme...
server yönetim illaki diyorsan 40-60 $ verip de vps kiralayabilirdin bu kadar uçmaya gerek yok bence
Benim gibi DEDICATED lazim olanlar VPS ile gecinemez

DEDICATED'lerde ortalama 150$, kalitelisi ve ise yarayanlari. Ben olacak olsa bende evime acarim, Sende 2000$ eder, pc fiyatini kapatirim, sonraki senede diger masraflar. Sonrasi kar