desed, kardes bos yere almissin onu, geri verme durumun varsa geri var...
Bende FRANSA'dayim ve sayiyorum

- Benim de 24mb baglantim var ama gercekte download hizimi olctum 11mb'yi gecmedi, upload ise 1mb. Seninde o 100mb baglantin gercekte 40mb'yi gecmez. Upload'unda 5mb'yi gecmez. Verdigin sirketi yani NUMERICABLE'i iyi biliyorum, gecen sene onlardaydim...
- Evde sunucu yonetimi Fransa'da imkansiz gibi birsey. Cunku cok yol takip etmen lazim. Nedir bunlar?
- Fransa Telekom'dan ozel bir baglanti isteyeceksin, profesyonel duzeyde yani. Ve dogal olarak bir o kadar da para odeyeceksin.
- Aldigin SERVER dedigin seyde isletim sistemi falan kurulu degil. isletim sistemini, diger php, mysql, cart curt sey'lerini kendin kuracaksin ve kiraladin diyelim, ileride bir sorun cikarsa yatip kalacaksin. Cunku daha server kurmak icin ne gerekir, onu bile bilmiyorsun ki bu tur seylerle ugrasasin.
- Zamaninda bende denedim eve kurmayi hatta ne olur ne olmaz diye 3-5saat idare edecek bir jenerator bile satin alacaktim kucuk ama baktim ki masraf cok saga sola, telekomdan tut ozel baglantiya kadar...
Kisaca Sen vazgec bu isten. Once HOSTING ve SERVER yonetim dersi al, bak ben bulabilirsem kaldigim sehirde alacagim. Sonra basinin caresine bakarsin. Madem o kadar para verdin, derslere de para ver yoksa o SERVER elinde curur...
dostum simdi fiber kabloya gectile biliyorsan dediklerine saygim var aam tr dekilerin hizi adsl iken yapiyolarsa buradaki baglantim ona 5 ceker ole degilmisencede derslere gelince parasiz derler var formation yapacagim burada insallah yazildim dedigin gibi once makinayi aldik biraz salakca
merak etme sen ben elimde hic bir sey curutmeem dostum cok genel bilgi verdin cok sagolasin neredensin sen bakalim kardes

ben bordeaux