Rox ; Ülke dağılımı nasıl diye sormuşsun

ÇİNde 244 tane satılmış

----
5 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil işletims sistemi Windows Vista'nın lansmanına paralel olarak reklam harcamalarına milyon dolarlar harcayan MS Çin'de malesef istediğini bulamadı. Son gelen haberler hem güldürücü hemde açıkçası düşündürücü. Zira Windows Vista'nın çıktığı ilk iki hafta itibariyle (19 Ocak - 2 Şubat) Çin'de satılan orjinal kopya adedi sadece 244 adet olabilmiş.
Firmaların yüksek iş gücü ve düşük ücret gibi kriterlerden dolayı maliyet hesabıyla üretimlerini kaydırdıkları Çin tarafında insanların ortalama gelir düzeyinin son derece düşük olduğu ve günlük kazancın bölge bölge değişmek ile birlikte 3 cent'e kadar düştüğü Çin'de (tabii haber Çin ile ilgili ama diğer brçok ülkede de durum pek farklı olmasa gerek) uygulanan yüksek fiyat politikasının bu gibi sonuçları doğurması zaten doğaldı.
-----
Ama tabiiki dediğiniz gibi laptoplara zorunlu vista vermeleri ve laptop fiyatlarında aşırı düşüş , herkezin laptop alması milleti vista kullanmaya sevketmiştir