Fiyati arz, talep belirler.
Son alti ayda bir tane site almamis, satmamis insanlarin verdigi fiyata bakip, sitem su kadar eder derseniz yanilirsiniz.
Ac bakalim acik artirma, burada 350 - 400 USD nin uzeri eder diyen insanlar verecekler mi o kadar. Hayir forum herkese acik. Acik artirmada sitelerin fiyatlari belli. Hangi site 6 aylik kazancina satilmis cidden merak ediyorum. Bu forumda "satildi" kelimesini ara.. Ondan sonra sitelerin gelirleri ile satildiklari fiyatlari karsilastir. Bak bakalim hangi siteler 6 katina satilabilmis.
Pazar bu. Pazardaki alis fiyatlari belli. Sizin son derece ozel, yeniden uretilemez, kopyalanamaz bir sekilde site yapmaniz lazimki fiyat yukari ciksin. Yani ozel kullanici kitlesi vardir, sitenin rakibi yoktur belki daha cok para eder ama. Sahibinin parasina kiyamayip, domain almadan yaptigi blogspot sitesinin nasil bir albenisi var ben cozemedim. Heseyden oncesi blogspot sitesi satilamaz. Adamlardan blogu alirken anlasma yapiyorsun, blogu transfer etmeyecegine, satmayacagina dair anslamayi imzaliyorsun.
Tabi yurdum insani memlekette kural tanimadigi icin, internettede kural tanimiyor. Kendi kafasina gore hareket etmekte yakalanmadigi surece fayda goruyor. Keyfine bakiyor.
Gecen gun birisinin satilik sitesi vardi. Rakamlari atiyorum. 100 birimden basladi. Ben 45 birime alirim dedim. 2 hafta dustukce dustu... 40 birime indi. Yani basladigi fiyatin 40%. Benim site hosuma gitsede, bu isten karli ciksamda sirf ilk basta bana gonderdigi ukala ozel mesaj yuzunden burnunun surtmesi icin siteyi almadim.
Yani turk site pazari bu. Internet ziyaretcilerinin sitelere liyakatlari yok denecek kadar az. Reklam veren yok. Sitelerin reklam gelirleri dusuk. Dogal olarakta fiyatlari dusuk.
Arz ve talep fiyati belli eder. Turkiyedede cok ilginc ozellikleri olmayan bir site aylik gelirinin 6 katina alinmaz. Ozgun icerigi olmayan bir siteyede 4 katindan fazla para verilmez. Zira 4 ay icinde simdiye kadar aldigim siteler icinde ziyaretci sayisi 50-80% dusmeyen yok.
Millet icerik uretecegine, sabah aksam link alip, veriyor. 2 ay sonra sitenin linklerinin 60% kayboluyor. Sitenin ziyaretci sayisi, bodoslama asagi... Neyse zaten uzun oldu, kimse bu forumda bir paragraftan cok yaziyi okumuyor, buraya kadar okuduysaniz zaten, sizi tebrik ederim.
Herkese iyi calismalar.