Su kadar söyleyeyim ana dili ingilizce olmayan bir memlekette ingilizce egitim görmek gercekten cok zor. Bu bir cok kisinin yasadigi sabit bir deneyim gerek egitim sirasinda gerek de sonrasinda is bulma sirasinda olsun büyük sikintilari var. Ders notlari bile o ülkenin ana dilinde dagitilabiliyor bazen.
Gidecegin ülkeyi secerken okuyacagin bölümü de göz önünde bulundurman lazim. Mesela ekonomi okuyacaksan ingiltere, yönetim okuyacaksan genelde Amerka ve mühendislik okuyacaksan Almanya tavsiye ederim.
Düz lise oldugun icin büyük ihtimalle üniversite senden 1 sene hazirlik (freshman- studienkolleg) isteyecektir. Aslinda bunu avamtaja cevirebilirsin cünkü freshman yapan bir ögrenciden orta seviyede dil bilgisi istenir yani cok yüksek puan yapmana gerek kalmaz cünkü hazirlik sirasinda da dil egitimi verilir.
Hem calisip hem okuyabilecegin en ideal ülke Amerika'dir. Avrupa'da dil kursu sirasinda calismak genelde yasak (Ingiltere istisna). Yalniz üniversite egitimi sirasinda calisabiliyorsun mesela bir yaz tatilinde (Almanya'da) 4.000 ile 9.000 € arasi kazanabilirsin. Seni büyük ihtimalle en az 1 semester idare eder...