Benim tavsiyem derslerini çalis girebilecegin en iyi üniversiteye gir... ilk sene yine derslerini en iyi seviyeye getir, yabanci dilini/dillerini gelistir. Erasmus ile yurtdisina git 1 seneligine, ardindan orada kendine ortami saglayip gittigin üniversitede kalma sansin var veyahut 4. senende tekrar bir Erasmus degisimi ile yurtdisina çikar ve mezun olur olmaz da bi master programina kapagi atarsin... Erasmuslarda zaten 400-600 euro arasi burs aliyorsun otomatikman... derslerin iyi olduktan sonra da master için burs bulmak sorun degil.

Bunlari söylüyorum çünkü Amerika ve Ingilterede hem de çok iyi ingilizcen olmadan direk burs bulman mucize olur, diger ülkelerde ise o ülkenin diline hakim olmadan burs bulamazsin... sadede gelirsek... bu sartlar altinda kimse sana burs vererek yurtdisinda lisans egitimi yaptirtmaz... ancak lisans egitiminde basarili ol bütün kapilar sonuna kadar açik...

Örnek vereyim burada BMW üniversite mezunlarina doktara ve master bursu veriyor. Doktora tezini BMW için yaziyorsun onlar da sana hem imkan, kaynak, arastirma ortami sunuyorlar hem de onlar için bir is bile üretmeden 2.000 euro para sayiyorlar eline... yani basarili bir lisans egitimini, saglam bir yabanci dille ve yurtdisi tecrübeleriyle(Erasmus) perçinlersen istedigin kadar burs ve yurtdisi egitim firsati karsinda ardina kadar açilir...

Daha fazla soru takilirsa aklina bu yollardan üç asagi bes yukari geçmis biri olarak yardimci olabilirim.. basarilar