Zaman... zaman.... zaman....

Ben de sitemi açtim 1 haftada indexlendi... 1 hafta sonra birçok kelimede ilk siradaydim... sonra google amca yallah dedi... kayboldum görünürlerden... yeni sitelerin kaderi bu... google agzina bir parmak bal çalar sonra Fransaya yollar seni Bir ay sürdü sürgün hayati... her gün güncelleme hergün artan ziyaretçi sayisi... bakti google bu adam yalan degil bos degil... e bizim webmaster yönergelerimizi de ihlal etmiyor... hadi dedi gel bakalim geri 2 haftadir tekrardan en az 10-15 tane hedef kelime grubunda ilk sayfadayim... geçici bir dalgalanma degil diye düsünüyorum... Bu arada o 1 ay içerisinde 1-2 günlügüne çikip indim, buna dalgalanma diyor google...

Sistemden anladigim kadariyla Google hizmet veren bir firma olarak müsterilerini memnun etmek istiyor bu da insanlarin aradiklarini bulabilmeleri ile ilgili... eger bir kelime taramasinda ilk siradaki siteye girenlerin %70 i 10-15 sn sonra siteden çikiyorsa kesin olarak aradiklari orada degildir.. muhtemelen site Spamdir... o zaman google daha çok ihtiyaci karsilayacak çözüm sunmak için ne yapar? Farkli siteleri yukari çikarir müsteri memnuniyetini ölçer... bakar... düsünür ve siralamayi tekrar harmanlar.. eger insanlar o kelimeyi arayip siteni bulduklarinda google a dönüp tekrardan aramiyorlarsa... google der ki... bu site bu kelime için uygundur...

Uzun lafin kisasi... güncel tutup siteyi, insanlarin görmek istedigi seyleri sunarsan ve bu içerik özgün olursa, hedef kelimelerini site içeriginle ilgili olarak tutarsan eminim sen de kisa sürede sandbox batagindan kurtulursun... kolay gelsin